1/10/12

15 Εθελοντικές Ομάδες της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν τα 100 χρόνια απελευθέρωσης και εθελοντισμού«100 χρόνια απελευθέρωση, 100 χρόνια εθελοντισμός» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 15 εθελοντικών ομάδων της πόλης που υπάγονται στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου, πραγματοποιείται με αφορμή τα 100 χρόνια από την
απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και σκοπό έχει να προβάλει στο κοινό την έννοια του εθελοντισμού, αλλά και να παρουσιάσει τη διαχρονική του πορεία στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εθελοντές, από διασωστικές κυρίως ομάδες, θα ενημερώνουν τον κόσμο για το έργο τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει και να συμμετάσχει, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται προβολές video, ομιλίες και παρουσιάσεις. Επίσης, θα γίνουν επιδείξεις Α’ βοηθειών, δασοπυρόσβεσης, τεχνικών διάσωσης στο υγρό στοιχείο, τεχνικών προσέγγισης και αντιμετώπισης τραυματιών σε αντίξοες συνθήκες και βραβεύσεις εθελοντών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Οκτώβρη, στις 5 το απόγευμα, ενώ το σαββατοκύριακο το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τα περίπτερα των εθελοντικών ομάδων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι εξής εθελοντικές ομάδες: Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Λέσχη Εφέδρων Δυνάμεων, Εθελοντική Ομάδα Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλληνες Διασώστες, Διασωστική Ομάδα Αγίου Παύλου, Εθελοντές Δήμου Θέρμης, Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος, Ελληνική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Εθελοντές Δήμου Μίκρας, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών, Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Επανομής.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP