27/8/12

Εκείνοι που θα μπουν (αν μπουν) στην εφεδρεία θα παίρνουν τουλάχιστον το 65% του μισθού. Οι 740.000 άνεργοι τι παίρνουν;
Παιδιά ενός κατώτερου θεού είναι οι Ελληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα οι άνεργοι. Τα νούμερα σοκάρουν. Περίπου 740.000 άνεργοι δεν παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ και έως τώρα κανένας πολιτικός δεν βγήκε να τους υπερασπιστεί σθεναρά, να θέσει βέτο, να παραιτηθεί, να αποχωρήσει από την πολιτική.

Μόνο λόγια παχιά, ευχολόγια, δήθεν δεσμεύσεις έχουν ακούσει. Ουσία μηδέν. Ξεχασμένοι ανεβαίνουν τον δικό τους «Γολγοθά» και ασφαλώς θα αισθάνονται βαθιά αδικημένοι όταν βλέπουν τη μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι πολιτικοί στους εργαζομένους στο Δημόσιο. Τους δεύτερους φροντίζουν με κάθε τρόπο να τους προστατεύσουν, να τους υπερασπιστούν (και καλά κάνουν γιατί η ανεργία είναι το ίδιο βλαπτική και επώδυνη για όλους), ενώ οι υποσχέσεις στους πρώτους, που είναι πολυπληθέστεροι, για διπλασιασμό του χρόνου χορήγησης επιδόματος ξεχάστηκαν.
Μπορεί να ακουστεί σκληρό, αλλά θα το πούμε. Εκείνοι που θα μπουν (αν μπουν τελικά) στην εφεδρεία θα παίρνουν τουλάχιστον το 65% του μισθού. Οι 740.000 άνεργοι τι παίρνουν; Αναλογίστηκε άραγε κανείς πόσο σκανδαλώδης είναι η διαφορετική μεταχείριση των πολιτών; Κι ενώ η ανεργία θα έπρεπε να είναι το πρώτο, το σημαντικότερο μέλημα κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, συνδικαλιστών και κοινωνίας, τελικά το θυμόμαστε μόνο όταν βγαίνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ ή της Στατιστικής Υπηρεσίας. Κι ας είναι αυτή η μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της κοινωνίας. Κι ας αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάρα για τον εργαζόμενο και την οικογένειά του.
Αναρωτιόμαστε αν θα βρεθεί τελικά πολιτικός να εκφράσει σθεναρά και με συγκεκριμένες πράξεις την ευαισθησία και τη συμπαράστασή του.

ΕΘΝΟΣ - ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP