5/6/12

Βρέθηκαν χρήματα για το αποχετευτικό της Επανομής….αλλά χρειάζονται ακόμα 6.684.000 ΕυρώΓια τη συνέχιση του έργου της αποχέτευσης Επανομής μίλησε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του Δήμου στον fm 100.6., κάνοντας γνωστό ότι εξασφαλίστηκαν 500.000 € μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι «για να ολοκληρωθεί το έργο απαιτούνται άλλα 6.684.000 €, ένα ποσό από τα οποία θα καταβάλει και ο Δήμος μας από το ταμείο της ΔΕΥΑΘ» οπότε και κάλεσε τους κατοίκους και πιο συγκεκριμένα αυτούς που διαμένουν στην περιοχή της Επανομής να είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στην πληρωμή των λογαριασμών ύδρευσης, έτσι ώστε «να αποφευχθεί και η παραμικρή αδυναμία αποπληρωμής των εργολάβων και το έργο να ολοκληρωθεί σε 8 – 10 μήνες».
Ο κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιταλία με σκοπό να δει από κοντά μονάδες ανακύκλωσης απορριμμάτων. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, Νάντιας Τάπρα, αν οι μέθοδοι που είδε είναι εφαρμόσιμες στο Δήμο μας, απάντησε ότι «οι περισσότερες θα μπορούσαν να είναι αν υπάρχει πρωτογενής διαχωρισμός των απορριμμάτων στο σπίτι και, φυσικά, οικολογική συνείδηση σε όλους μας»..., ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά με το αν έχει προχωρήσει σε επαφές και συζητήσεις με εταιρίες, που μπορούν να εφαρμόσουν κάτι παρόμοιο στην περιοχή μας. «Προτιμώ τα έργα και όχι τα λόγια» αρκέστηκε να υπογραμμίσει.
Για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές του Δήμου μας έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιώργος Λαζαρίδης, στη συνέχεια της εκπομπής, αναφερόμενος στην βράβευση τεσσάρων (4) ακτών με γαλάζια σημαία από την Ελληνική εταιρία προστασίας της φύσης, που είναι ο εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «γαλάζιες σημαίες» στη χώρα μας. «Οι γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος σε Περαία, Νέους Επιβάτες, Αγία Τριάδα και Ποταμό Επανομής και καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να επιλέξουν για τις κοντινές αποδράσεις τους το Δήμο μας, όπου η Διοίκηση δίνει έμφαση στην ασφάλεια των λουομένων με πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη και, κατά το μέγιστο δυνατό, στην καθαριότητα των παραλιών, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα, τη λήξη της σύμβασης των εργαζομένων στην καθαριότητα και τις απαγορεύσεις, που ίσχυαν, για νέες εποχικές προσλήψεις λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος.
Σε ό,τι αφορά το ευαίσθητο θέμα της έγκρισης τοποθέτησης τρίτης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Νέα Μηχανιώνα, ο κ. Λαζαρίδης γνωστοποίησε στους ακροατές την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση της σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μ. από τα τελευταία σπίτια της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας, καθώς και για την εκπόνηση σχετικής μελέτης εξεύρεσης περιοχής για την μετεγκατάσταση και των άλλων δύο υπαρχουσών κεραιών, που βρίσκονται εντός κατοικημένης περιοχής. «Ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, υπάρχει θετική διάθεση και καλό κλίμα για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης… το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους της περιοχής και θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα το θέμα θα έχει λυθεί και θα υπάρξει ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές». Κλείνοντας ο κ. Λαζαρίδης και έπειτα από ερώτηση της δημοσιογράφου «τι προτίθεστε να κάνετε σε περίπτωση που ναυαγήσει ο διάλογος;» απάντησε αφοπλιστικά «οτιδήποτε είναι δυνατό για να πετύχουμε τον πρωταρχικό στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας».
Τέλος, εκτός από τις ανακοινώσεις διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού για τις δράσεις που πραγματοποιούν, παρουσιάστηκε ρεπορτάζ με θέμα τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ικανότητες με την υπεύθυνη – εθελόντρια, Βάσω Χριστοδούλου.
«Η πραγματοποίηση αυτής της ιδέας μου υλοποιήθηκε σχεδόν άμεσα από το Δήμο μας, ο οποίος δείχνει και στην πράξη ότι όλοι είμαστε ίσοι και στην εξυπηρέτηση, αλλά και στην ενημέρωση», τόνισε η κ. Χριστοδούλου, μητέρα τριών (3) παιδιών.
Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 13.30΄και στεγάζεται στα γραφεία της Τουριστικής Επιχείρησης Α.Ε. του Δήμου Θερμαϊκού, στη συμβολή των οδών Ανθέων 2Γ και Πινδάρου, στην Περαία.
  


1 σχόλια:

Αποφράξεις Σπάτα 17 Οκτωβρίου 2012 - 12:02 π.μ.  

Είναι κρίμα σε τόσο όμορφες περιοχές, να μην υπάρχουν αποχετευτικά δίκτυα.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP