5/6/12

Οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» στην άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2012»Οι "Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας", συμμετείχαν φέτος για δεύτερη χρονιά, στην άσκηση ευρείας κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών "Διά Πυρός 2012", που διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τρίτη 29 Μαΐου 2012.

Στόχος της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ήταν να ελεγχθούν η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων δυνάμεων και να εντοπιστούν τυχόν αδυναμίες, ενόψει τις αντιπυρικής περιόδου 2012.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στην περιοχή "Κουρί" στο Πανόραμα, και κατά την εκτέλεσή του ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση ενός πραγματικού συμβάντος, δηλαδή η αναγγελία της πυρκαγιάς, η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, η συνδρομή με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα εθελοντικών ομάδων και υδροφόρων των Δήμων. Οι "Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας", έδωσαν το παρόν στην άσκηση με 7 μέλη τους, που συμμετείχαν σε πεζοπόρο τμήμα. 
Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης, μέλη εθελοντικών ομάδων της περιοχής μας (Θέρμη, Θερμαϊκός), αλλά και γενικότερα εθελοντές που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και αεροπλάνο της αερολέσχης Θεσσαλονίκης. 

Συμμετοχή στην «Πράσινη Γιορτή»
           
Οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» συμμετείχαν με 7 μέλη τους, στην «Πράσινη Γιορτή», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο ΟΤΑ, στο Φράγμα Θέρμης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον τομέα Εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις και σχολεία της περιοχής.

Ενημέρωση - εκπαίδευση των εθελοντών στη χρήση ασυρμάτου

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές λειτουργίες του ασυρμάτου, είχαν οι "Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας" στο πλαίσιο της συνάντησης - ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, στα γραφεία της ομάδας.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι Εθελοντές ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να προβούν στις βασικές ρυθμίσεις του ασυρμάτου τους, καθώς και στο πως μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποια απλά ζητήματα που προκύπτουν κατά τις επικοινωνίες τους με ασύρματο, αξιοποιώντας αυτές τις ρυθμίσεις. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις αυτές στην πράξη, στους ασυρμάτους τους.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από το μέλος της ομάδας και ραδιοερασιτέχνη, Θοδωρή Νικολαΐδη (SV2HNE και EO7F).

Εκπαίδευση στη χρήση σχοινιών και την κατασκευή κόμπων

    Οι "Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας" στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσής τους, πραγματοποίησαν εκπαίδευση στη χρήση σχοινιών και την κατασκευή κόμπων για ραπέλ.
  Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την, στη βάση της ομάδας από τον εκπαιδευτή και μέλος της ΕΘΟΠΑΚ Νίκο Χατζηνάκο, ενώ σε αυτή συμμετείχαν περισσότερα από 15 μέλη της ομάδας.   
   Στον προγραμματισμό των "Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας" περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση και άλλων εκπαιδεύσεων στο θέμα της χρήσης σχοινιών και κατασκευής κόμπων, καθώς και η πραγματοποίηση πρακτικής εκπαίδευσης σε πεδίο καταρρίχησης.

Συμμετοχή των «Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας»
στον «3ο Λαϊκό Δρόμο Θυσίας & Μνήμης»

Οι "Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας" συμμετείχαν στον 3ο Λαϊκό Δρόμο "Θυσίας και Μνήμης", που πραγματοποιήθηκε στη Θέρμη, την Κυριακή 13 Μαΐου 2012. Οι Εθελοντές ήταν σε ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των διασταυρώσεων προκειμένου να μην εισέρχονται αυτοκίνητα στη διαδρομή του αγώνα. Η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας «Παραμάνα».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 12 μέλη των "Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας", που είχαν μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό, προκειμένου να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και μέλη άλλων εθελοντικών ομάδων της περιοχής.
Ο 3ος Λαϊκός Δρόμος Θέρμης διοργανώνεται με σκοπό να τιμήσει τα θύματα της γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου την περίοδο 1916-1923 από το Τουρκικό καθεστώς και συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Θέρμης, το Σωματείο Παναγία Σουμελά Θέρμης, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και το σύλλογο στίβου «ΑΔΩΝΙΣ» Δήμου Θέρμης.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP