16/5/12

Προβληματισμός στην Ιπποκράτους


 

Η (νέα) προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων στην ουσία ξεκινά ανεπίσημα από σήμερα και αυτό στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει κινητοποίηση που θα «μαζέψει» την πανωλεθρία του κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε για σήμερα σύσκεψη όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών, με τον προβληματισμό στην Ιπποκράτους να είναι μεγάλος, καθώς η ανταπόκριση των στελεχών μπορεί να μην είναι η αναμενόμενη, αφού ο πρόεδρος του κινήματος είχε αποφασίσει την κατάργηση όλων των κομματικών οργάνων ενόψει της πορείας προς το Συνέδριο και της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.


Στην Ιπποκράτους οι συσκέψεις είναι απανωτές και οι συναντήσεις του προέδρου του κόμματος με βουλευτές και στελέχη καθημερινές. Η οπισθοχώρηση στα ποσοστά κατά 30 περίπου μονάδες - «βαρειά, ιστορική ήττα» την αποκάλεσε ο κ. Βενιζέλος- προβληματίζουν το επιτελείο ενόψει εκλογών Ιουνίου.
Οι βουλευτές που δεν εξελέγησαν δεν δείχνουν προθυμία να ξαναριχτούν στην προεκλογική μάχη αφού γνωρίζουν ότι πιθανότατα δεν θα επανεκλεγούν. Η πρόθεση του κ. Βενιζέλου να αλλάξει τις λίστες, ώστε το ΠΑΣΟΚ να μη δίνει την εντύπωση ενός κόμματος που αποπνέει κυβερνητισμό και διάβρωση, οδηγείται σε αδιέξοδο. Προσκρούει, κυρίως, στην άρνηση των κορυφαίων να παραχωρήσουν τη θέση τους σε άλλους. Αναζητούνται, πάντως, νέα ονόματα για να ενισχυθούν οι λίστες σε κάποιες περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν προβλήματα.
Δεν λείπουν εκ νέου οι επικρίσεις για την επιλογή προσώπων, όπως ο κ. Πύρρος Δήμας, επικεφαλής του Επικρατείας, ο οποίος «δεν προσέδωσε κανένα ποιοτικό πολιτικό χαρακτηριστικό στην παράταξη» σύμφωνα με πρώην υπουργό.
Η κατάργηση, επίσης, όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, από τον κ. Βενιζέλο δεν έφερε την προσδοκόμενη κινητικότητα. Διαπιστώνεται, τώρα, ότι δεν υπάρχει χρόνος για να επανεκλεγούν νέα κομματικά όργανα και αναπόφευκτα θα χρησιμοποιηθούν όσα τελούν ήδη υπό παραίτηση. Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, σοβαρές σκέψεις να αντικατασταθεί η εκπρόσωπος τύπου κυρία Φώφη Γεννηματά με κάποιο πιό ''επιθετικό'' νέο στέλεχος αλλά όλα τα σενάρια εξετάζονται.
Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για αντικατάσταση του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη από τη θέση του Γραμματέα του κόμματος και όλοι διερωτούνται τώρα τι εξυπηρετούσε η εξαγγελία για κατάργηση όλων των οργάνων αφού η Ιπποκράτους δεν προλαβαίνει να κάνει τις αλλαγές. 


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP