13/5/12

(Αυτο)κριτική στο ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που συνεχίζονται οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός και διάθεση για αυτοκριτική. O Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του προς στελέχη του κόμματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ιστορική ήττα για το ΠΑΣΟΚ. Χάσαμε ένα 30% της δύναμής μας από το 2009. Καταλάβαμε πάρα πολύ καλά τι μας είπαν οι πολίτες» δήλωσε αρχικώς ο κ. Βενιζέλος.
«Η ήττα είχε συντελεστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όταν δώσαμε τον αγώνα για την ελληνική οικονομία ερήμην της κοινωνικής μας βάσης» συμπλήρωσε. «Δεν μιλήσαμε, δεν διαμορφώσαμε ένα κοινωνικό σχέδιο, ήμασταν απορροφημένοι με την κυβέρνηση». «Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας δε μπόρεσε να καλύψει το κενό». «Το ΠΑΣΟΚ θυσίασε κοινωνικές ομάδες που το συγκροτούσαν προκειμένου να σωθεί ο τόπος». «Με επιχειρήματα και αριθμούς δεν αντιμετωπίζεις βιώματα».
«Ακόμα και τώρα που κάποιοι παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια με το βλέμμα στις εκλογές, εμείς ενδιαφερόμαστε αν θα έχει η χώρα χρήματα αύριο, την επόμενη μέρα». «Η ιστορία γράφεται με άδικο και αντιφατικό τρόπο και πολλά χρόνια μετά την πραγματικότητα» «Φτάσαμε σε μια αντιστροφή της κοινωνίας με την αλήθεια».  «Χωρίς τις διαρθρωτικές αλλαγές η Ελλάδα δεν επιβιώνει» συμπλήρωσε.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP