10/5/12

3ος Λαϊκός Δρόμος «Θυσίας και Μνήμης» στη Θέρμη
Τρέχω στο παρόν, τιμώντας το παρελθόν»


Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, με τις πεντακόσιες περίπου συμμετοχές, ήταν χρέος μας ο Λαϊκός Δρόμος ‘ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ’ να επαναληφθεί και φέτος. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τρεις τοπικούς φορείς: το Δήμο Θέρμης, το Σωματείο ‘ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ’ Θέρμης και το Αθλητικό Φυτώριο Στίβου ‘ΑΔΩΝΙΣ’ Θέρμης σε συνεργασία με την ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Λαϊκού Δρόμου ‘ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ’ του Δήμου Θέρμης έχει οριστεί η Κυριακή 13 Μαΐου 2012  και ώρα 11:00 η έναρξη του αγώνα.
Φέτος θα υπάρχουν δύο διαδρομές, μία για τους ενήλικούς αθλητές συνολικού μήκους 5.000 μ. και άλλη μία για παιδιά συνολικού μήκους 1.500 μ.
Είναι πολύ σημαντικό εδώ να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι μια απλή εκδήλωση κάποιων τοπικών φορέων.
Είναι ένας φόρος τιμής στους 353.000 Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι εξοντώθηκαν το διάστημα 1916-1923 στις ‘λευκές πορείες’. Πορείες θανάτου χωρίς προορισμό στα χιονισμένα βουνά του Πόντου.
Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, έχουμε βάλει ένα στοίχημα : όπως άντεξαν οι πρόγονοί μας, θα αντέξουμε κι εμείς. Θα τα καταφέρουμε. Με τον αγώνα αυτόν αποδεικνύουμε ότι υπάρχουμε και προσπαθούμε να μη χάσουμε αξίες που ο αθλητισμός, με την κλασσική σημασία του όρου, μπορεί να προσφέρει. Αξίες τόσο παρεξηγημένες, ταλαιπωρημένες και ίσως ξεχασμένες, όπως η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η συνεργασία, ο σεβασμός στον πολιτισμό και στη διαφορετικότητα.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP