2/4/12

Περι παράνομων επιδομάτων.....

 
"Όσοι διακριβωμένα εισπράττουν παράνομα επιδόματα θα κληθούν να τα επιστρέψουν και όσοι συνέργησαν θα παραπεμφθούν αρμοδίως"


Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος  Μπόλαρης για το θέμα των παράνομων επιδομάτων δήλωσε:

"Με τα στοιχεία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων θα προχωρήσουμε σε διασταυρώσεις με όλους τους φορείς για να εντοπίσουμε όσους παράνομα εισέπρατταν επιδόματα, δήλωσε
ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης καλεσμένος της εκπομπής «ΣΚΑΪ Καλημέρα» στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Η αδυναμία ελέγχου το προηγούμενο διάστημα οφείλεται στην άρνηση 23 πρώην Νομαρχιακών υπηρεσιών από τις 53 να τηρήσουν τα στοιχεία σε πληροφοριακό σύστημα. Την επόμενη εβδομάδα, πληροφόρησε ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, με νομοθετική ρύθμιση ιδρύεται ειδικό ελεγκτικό Κέντρο που θα οργανώσει νομικά τις εκκρεμότητες αναφορικά με τα επιδόματα. Στην πρώτη φάση ελέγχου, με την απογραφή, το κέρδος από την εξοικονόμηση χρημάτων ισοδυναμεί με το κόστος ανέγερσης ενός νοσοκομείου. Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης στον τομέα παροχής προνοιακών επιδομάτων που ξεκίνησε από τον Αύγουστο θα συνεχισθεί με την ανάπτυξη μηχανισμών που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια. Αντί να επιδίδονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην εξέταση καταγγελιών διάσπαρτων γεωγραφικά οργανώνουμε, συνέχισε ο κ. Μπόλαρης, ένα αποτελεσματικό σύστημα που θα αποτρέπει όσους παρανομούσαν μέχρι σήμερα. Με τη νομοθετική παρέμβαση που επιχειρείται τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει δυνατότητα να ασκηθούν τα ένδικα μέσα για την επιστροφή χρημάτων και για την παραπομπή όσων συνέργησαν στις παρανομίες. Στόχος είναι, κατέληξε ο Υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, να εξοικονομηθούν χρήματα που θα κατευθυνθούν σε όσους πραγματικά τα έχουν ανάγκη."


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP