4/4/12

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης για τους χώρους φιλοξενίας παράνομων μεταναστών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα οξύ και κρίσιμο για τα χώρα μας και όλους τους Έλληνες πολίτες. Η πολιτεία έχει καθυστερήσει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα που θα προασπίζουν το δημόσιο και ατομικό συμφέρον, θα προστατεύουν τον πολίτη και θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες όλων αυτών των απελπισμένων συνανθρώπων μας.

Επισημαίνουμε ότι η λύση του προβλήματος συνδέεται με τη συζήτηση και τις διεκδικήσεις της χώρας μας στο πλαίσιο της Ε.Ε και διεθνών συνθηκών (ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, κλπ.), όπου διαχρονικά η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της χώρας και η εκμετάλλευση δυνατοτήτων προς όφελός της ήταν ελλιπής.
Τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Πολιτεία, δια του αρμόδιου Υπουργού, αιφνιδιαστικά και εντελώς απροετοίμαστα, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση, ανακοίνωσε τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών ανά την Ελλάδα.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν απαντούν στο πρόβλημα, για το οποίο οι ίδιοι οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι. Μας προξενεί δε ιδιαίτερη εντύπωση η πολιτική συμμαχία που διαμορφώθηκε για την προώθηση των μέτρων, που κατά τη γνώμη μας έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα πραγματικά της προβλήματα και την προεκλογική εκμετάλλευση ενός υπαρκτού προβλήματος.
Η διοίκηση του Δήμου Θέρμης αναγνωρίζει την συνθετότητα του προβλήματος και την πιθανή σχέση αυτού με την ασφάλεια των πολιτών, που πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζεται, αναγνωρίζει όμως και τις ανθρώπινες ανάγκες των παράνομων μεταναστών. Εκφράζοντας δε την αμέριστη αλληλεγγύη προς αυτούς, θα συμβάλλει στην προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος, στον βαθμό που της αντιστοιχεί.
Θα συζητήσουμε, με τους δικούς μας διαφανείς και δημοκρατικούς όρους, με την τοπική κοινωνία και τις αρμόδιες κρατικές αρχές, για τα χαρακτηριστικά αυτών των χώρων, που δεν θα προσβάλλουν ούτε τον τόπο μας αλλά ούτε και τους παράνομους μετανάστες, και για την πιθανή φιλοξενία αντίστοιχου χώρου στην περιοχή μας σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφάλειας και αντισταθμιστικών ωφελειών που θα χρειαστούν.
Να σημειώσουμε ότι η πρόταση χωροθέτησης που ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής, είναι ανεδαφική και ανεφάρμοστη, εφόσον αφορά σε ένα στρατόπεδο με πολλαπλές λειτουργικές δραστηριότητες του Υπουργείου εθνικής Άμυνας και των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και με πλήρως διαφορετικές χρήσεις στον πολεοδομικό σχεδιασμό, γεγονός που αποδεικνύει και την προχειρότητα του εξαγγελθέντος μέτρου.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP