3/4/12

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Κίρκος


Ο πρώην βουλευτής  Γιώργος Κίρκος με δήλωσή του  στη συνεδρίαση 1/4/2012 στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ εξήγησε τους λόγους που δεν θα είναι υποψήφιος.


ΔΗΛΩΣΗ
ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης, την 01.04.2012, στην οποία κλήθηκα ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ανακοίνωσα την απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής, στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.


Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, έχουν να κάνουν με την πολιτική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Σήμερα, σ' αυτήν τη δυσμενή για τη χώρα συγκυρία, όπου χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις, παρατηρείται μία απροθυμία, όσον αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Αυτή την ώρα που απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και ισχυρή συναίνεση, ο δημόσιος βίος οδηγείται σε απαξίωση, με συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο θεμέλιο λίθο του πολιτεύματός μας, τον κοινοβουλευτισμό.

Παράλληλα, τα οικονομικά μέτρα της τελευταίας διετίας αποδείχθηκαν άστοχα και έφεραν μεγάλη ύφεση και ανεργία. Οι περικοπές μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων γενικότερα, έπληξαν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, οδηγώντας πολλές οικογένειες στη φτώχεια.

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανανέωσης της δημοκρατικής παράταξης, πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Στόχος πρέπει να είναι ένα πλαίσιο, στο οποίο θα προτάσσεται η μεταρρύθμιση του πολιτικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, με σεβασμό στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, από ανθρώπους που έχουν το θάρρος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Έτσι, θα αποκατασταθούν οι δεσμοί του Κινήματος με την κοινωνία και οι αξίες της παράταξης θα αποτελέσουν εγγύηση για πρόοδο και ανάπτυξη.

Σε μια πορεία με αυτά τα χαρακτηριστικά παραμένω ενεργός, όπως ήμουν πάντα μέσα στην κοινωνία και παρών στα κοινά.

Γιώργος Κίρκος
Γιατρός Ορθοπεδικός
πρώην Βουλευτής
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP