8/3/12

Το Πρόγραμμα PEOPLE στο Δήμο Θέρμης


Για τις τιμές μέσω εικονικού Supermarket, τους επαγγελματίες, τα κουπόνια προσφορών, τις θέσεις στάθμευσης, τα αξιοθέατα αλλά και την περιβαλλοντική ρύπανση και τα προβλήματα της περιοχής θα μπορούν να ενημερώνονται σε λίγο καιρό όσοι επισκέπτονται  την ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμης (www.thermi.gov.gr).
Όλα αυτά μέσω των εφαρμογών που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PEOPLE
– «Έξυπνα αστικά οικοσυστήματα ανοιχτής καινοτομίας για προώθηση μελλοντικών ψηφιακών υπηρεσιών». Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών έξυπνων αστικών οικοσυστημάτων σε τέσσερις Ευρωπαϊκές πόλεις: το Bilbao στην Ισπανία, το Vitry sur Seine, στην περιοχή Isle de France του Παρισιού, τη Βρέμη στη Γερμανία , τη Θέρμη στην Ελλάδα. 
Μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών των εταίρων του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα σύνολο πραγματικά ολοκληρωμένων, συγκροτημένων και τοπικά προσαρμοσμένων ψηφιακών εφαρμογών, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις των πόλεων.
Στόχος της πιλοτικής εφαρμογής στο Δήμο Θέρμης είναι η ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης κινητικότητας και διαχείρισης αστικής πληροφορίας για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής, δίνοντας έμφαση στο εμπόριο, την αναψυχή και τον τουρισμό,  Οι εφαρμογές αυτές επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους πολίτες μετά από διαβούλευση και περιλαμβάνουν ένα εικονικό εμπορικό κέντρο, τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης σε όλη την περιοχή, την παρουσίαση σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής του Δήμου με τη χρήση φωτογραφιών, βίντεο και πανοραμάτων, τη μέτρηση και προβολή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και τη διαδικτυακή αναφορά προβλημάτων αλλά και προτάσεις βελτίωσης των υποδομών της γειτονιάς τους. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.600.000,00 ευρω (282.700,00  αφορούν το Δήμο)
 Στο έργο συμμετέχουν επίσης:
Α/Α
ΕΤΑΙΡΟΙ
ΧΩΡΑ
1
Ερευνητική Μονάδα Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας (URENIO) του Α.Π.Θ
Ελλάδα
2
εταιρία LOGOTECH Α.Ε.
Ελλάδα
3
Anova it consulting s.l
Ισπανία
4
Ariadna servicios informaticos sl
Ισπανία
5
 Lssi /sctic research lab, Institute of technology and faculty of sciences and technology of Paris l2 University
Γαλλία
6
εταιρεία citypassenger ,s.a. 
Γαλλία
7
εταιρεια cassidian (EADS defence& security division ) 
Γαλλία
8
Πανεπιστήμιο της Βρέμης
Γερμανία

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP