20/3/12

Διαμαρτυρία για την άνιση χρέωση στην κατανάλωση νερού των νοικοκυριών μεταξύ των δημοτών του Δήμου Θερμαϊκού.

 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ & ΑΜΠΕΛΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του

Δήμου Θερμαϊκού

Κοινοποίηση : Στους αρχηγούς όλων των δημοτικών παρατάξεων και


κ. Πρόεδρο ΔΕΥΑΘ Δήμου Θερμαϊκού

Κύριε Πρόεδρε : Η Ακαδημία Οίνου & Αμπέλου Επανομής εκπροσωπώντας το σύνολο των κατοίκων της Επανομής (,αφού οι επίσημοι ….εκπρόσωποι των Δημοτών, Δημοτικοί σύμβουλοι, Επανομίτες και όχι μόνο, ,αδιαφορούν πλήρως), έχεi να καταγγείλεi τα εξής :


Δεκατέσσερις μήνες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη η δαπάνη της καταναλώσεως του νερού δεν έχει ακόμη εξισωθεί για όλους τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού.


Με έκπληξη και παράπονο διαπιστώνουμε ότι οι Δημότες της Επανομής πληρώνουν την μερίδα του λέοντος για την κατανάλωση νερού των νοικοκυριών (Διαφορά μέχρι 300%),από πληροφορίες και από στοιχεία που διαβάσαμε στην εφημερίδα ¨ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ νέα πορεία στο τεύχος του Φεβρουαρίου (Δημοσίευμα που δεν διαψεύστηκε από μέρους του Δήμου)

Κύριε Πρόεδρε ,θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο ένα νοικοκυριό του πρώην δήμου Επανομής -Μεσημερίου που καταναλώνει 200κυβ. μέτρα νερού να χρεώνεται από τον Δήμο με 87 ευρώ εντός του οικισμού και στις παραλίες με 121ευρώ ,ενώ στο πρώην Δήμο Θερμαϊκού με 58 ευρώ και στον πρώην Δήμο Νέας Μηχανιώνας με 44 ευρώ. Με την προσαύξηση βέβαια 80% βάσει του νόμου 1069/80 περί νεοσύστατων δημοτικών επιχειρήσεων, τα ποσά γίνονται 87+69,6=156,6 και 121+96.8=217,8 Οσον αφορά δε, τις νέες συνδέσεις ύδρευσης στην Επανομή η νέα σύνδεση χρεώνεται με 504 Ευρώ ,στην Ν.Μηχανιώνα 280 ευρ.και στον πρώην Δήμο Θερμαϊκού με 200 ευρ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η δαπάνη του κοινωνικού αυτού αγαθού είναι ανταποδοτική και όχι φοροεισπρακτική και μάλιστα όταν γίνεται σε βάρος κάποιων δημοτών και προς όφελος κάποιων άλλων.

Αυτό λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι η Επανομή είναι ο μόνος πρώην Δήμος που έχει δικές του γεωτρήσεις ,με ελάχιστα έξοδα άντλησης ,ενώ κάποιοι άλλοι πρώην Δήμοι του ενιαίου Δήμου μας φθάνουν να αγοράζουν νερό από γεωτρήσεις ιδιωτών για να γεμίσουν τις δεξαμενές που τροφοδοτούν τους δημότες τους με το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Μήπως έχουμε ξεχάσει την ανταποδoτικότητα ;

Ξέρουμε και ελπίζουμε ότι η ΔΕΥΑΘ είναι μία και ενιαία ( …..Βέβαια αυτό που μένει είναι να το αποδείξει κιόλας……)

Όσον αφορά την ¨φτηνή ¨δικαιολογία που ακούγεται από κάποιους ….πρώην που δεν είχαν το σθένος και την βούληση να εισπράξουν τα οφειλόμενα για προφανείς δικούς τους λόγους ( …ίσως ψηφοθηρικούς ;) όταν είχαν την εξουσία , ότι δήθεν οι Δημότες του πρώην Δήμου Επανομής είναι κακοπληρωτές θεωρούμε ότι δεν μας αγγίζει γιατί νομίζουμε ότι το χρέος της εκάστοτε διοίκησης είναι να εισπράττει τα ανταποδοτικά τέλη και όχι να δημιουργεί πολίτες πολλών ταχυτήτων

Ελπίζουμε λοιπόν ότι και με την σύμφωνη, βέβαια ,γνώμη του κ. Δημάρχου και των κ. Δημοτικών συμβούλων θα μπει το θέμα στην σωστή του βάση και διάσταση ,η οποία νομίζουμε ότι πρέπει να είναι η αλλαγή του οικιακού τιμολογίου κατανάλωσης νερού με ενιαία τιμή νερού για όλους τους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου μας ,καθ’ ότι θεωρούμε ότι αφ΄ ενός μεν είναι πέρα για πέρα άδικο και αφ΄ ετέρου θα πρέπει να ηρεμήσουν και οι πολίτες της Επανομής,που είναι ανάστατοι.

Θεωρούμε λοιπόν ότι θα πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία εκτός εάν καταλήξουμε στο κίνημα ,(….που προτείνουν κάποιοι), του ¨Δεν …πληρώνω….¨ με απρόβλεπτες όπως καταλαβαίνετε συνέπειες.


Ακαδημία Οίνου & Αμπέλου Επανομής

Υ.Γ.


Θεωρούμε ότι αν στέλνονταν ,( e-mail η twiter) απ΄τους παραλήπτες ,θα συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό για να διορθωθεί αυτή η αδικία.
1 σχόλια:

Apostolos 20 Μαρτίου 2012 - 10:48 π.μ.  

Αλήθεια, στον ιστότοπο του Δήμου Θερμαϊκού υπάρχει αναρτημένο το τιμολόγιο. Πώς είναι δυνατόν να μην εφαρμόζεται το ίδιο σε όλο το Δήμο;
Και ποιό είναι τελικά το τιμολόγιο, έστω και ανά περιοχή;

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP