22/2/12

Διαλέξεις στο Μουσείο Οίνου ΓεροβασιλείουΤο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου πραγματοποιεί και φέτος διαλέξεις για τον πολιτισμό και την τέχνη.

Ο Κώστας Βαρώτσος, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι οι καλεσμένοι ομιλητές του Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου.


Στις 29 Φεβρουαρίου ο γλύπτης και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κώστας Βαρώτσος δίνει μία διάλεξη για την Τέχνη στη φύση, στην πόλη και στην ιστορία.

Στις 21 Μαρτίου ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος δίνει μία σύντομη εισήγηση για την ιδέα ότι το θέατρο έλκει την καταγωγή του από ό,τι βαθύτερο μας κάνει να είμαστε άνθρωποι: την κοινωνικότητα, την εξαπάτηση και την αυτοεξαπάτηση, τη διάδοση ιδεών και κυρίως, τη διασκέδαση

Στις 7 Απριλίου ο συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος μιλάει για την αγάπη του στο παλιό πολυτονικό σύστημα της ελληνικής γλώσσας. Η περισπωμένη, η βαρεία και τα πνεύματα, μνημειώνουν τη νηφάλια μέθη της γλώσσας μας και με το πολυτονικό σύστημα, οι Αλεξανδρινοί μετέβαλαν τα ελληνικά σε παρτιτούρα.
Το Κτήμα Γεροβασιλείου υποστηρίζει και πάλι την πολυδιάστατη φύση του κρασιού και την πολιτισμική του πλευρά μέσω του Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου. Με αφορμή το κρασί, οι τρεις καλεσμένοι ομιλητές -διακεκριμένοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες- μιλάνε για τρία θέματα που γνωρίζουν καλά και αγαπούν πολύ. Οι βραδιές κλείνουν όπως πάντα με συζήτηση και κρασί.Πρόγραμμα Διαλέξεων 2012
Έναρξη διαλέξεων: 19.00
Είσοδος: ΕλεύθερηΤετάρτη 29 Φεβρουαρίου
Κώστα Βαρώτσος, Γλύπτης-Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ
"Η Τέχνη στη φύση, η Τέχνη στην πόλη και η Τέχνη στην ιστορία"


Τετάρτη 21 Μαρτίου
Αντώνης Καφετζόπουλος
"Το θέατρο είναι…"


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP