9/2/12

Για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΘ στο Δήμο Θερμαϊκού

Απο την 22η Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού (6/2/2011).
Έγγραφη κατάθεση θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου.

Κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Το συγκεκριμένο θέμα έρχεται μετά από δέσμευση που
ανέλαβε η παράταξή μας στην συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 2/2, απέναντι στην δικαιολογημένη αγανάκτηση των συνδημοτών μας, για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ. Το πέρασμα της ύδρευσης από τις υπηρεσίες των δήμων στις δημοτικές επιχειρήσεις, σημαίνει αυτόματα τη μετατροπή ενός κοινωνικού αγαθού σε εμπόρευμα. Αυτό δεν αποτελεί μια διαπίστωση θεωρητικού χαρακτήρα, αντίθετα αποτελεί διαπίστωση που έρχεται από την εμπειρία των δημοτών και των τριών πρώην καποδιστριακών δήμων. Οι νόμοι περί κινήτρων οδήγησαν στην δημιουργία των δημοτικών επιχειρήσεων και κατ΄ επέκταση στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Με την επιβολή του ειδικού τέλους 80%, το οποίο φορολογείται με 23%, και με τον ισχυρισμό ότι αφορά δαπάνες συντήρησης να είναι απόλυτα εκτεθειμένος μιας οι δημότες χρυσοπλήρωσαν, όχι μόνο την σύνδεση, αλλά και την κατασκευή του έργου και με το νερό να θεωρείται είδος πολυτελείας και να φορολογείται με 23%, έφτασαν οι δημοτικές επιχειρήσεις να αποτελούν έναν ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό, μέσα στους τόσους άλλους που διαλύουν την λαϊκή οικογένεια.
Μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ που άρχισαν να παίρνουν οι συνδημότες μας, και αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2011, διαβάζουμε και το εξής παράδοξο και αυθαίρετο. Συγκεκριμένα, όση ποσότητα νερού καταναλώνεται στα σπίτια των δημοτών από το δίκτυο ύδρευσης, τόσο ¨φεύγει¨ από το δίκτυο αποχέτευσης.
Χωρίς να παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, που παράλληλα την κάνουμε και υπόθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος, νερό φτηνό και ελεγμένης καταλληλότητας, στις υπηρεσίες του δήμου, ως κοινωνικό αγαθό. Θέτουμε, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας που το εισόδημά της πλήττεται τόσο βάρβαρα, το αίτημα της κατάργησης του ειδικού τέλους, το οποίο είστε και καλυμμένοι να το κάνετε, τον επαναπροσδιορισμό του τιμολογίου και σε ότι αφορά την ποσότητα του νερού που καταναλώνεται και ¨πέφτει¨ στην αποχέτευση και σε ότι αφορά το συντελεστή υπολογισμού της υδροδότησης και το συντελεστή υπολογισμού του νερού που διοχετεύεται μέσω δικτύου αποχέτευσης, που είναι υπερδιπλάσιος .

Καλούμε και τη διοίκηση του δήμου και όλες τις άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, να στηρίξουν με την ψήφο τους τις παραπάνω προτάσεις, για τις οποίες χρειάζεται πάνω από όλα πολιτική βούληση.

Για την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Θερμαϊκού, η δημοτική σύμβουλος Μώραλη Κωνσταντίνα.
www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP