26/1/12

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις για τη διατήρηση παράκτιων οικοτόπων και σημαντικών ειδών ορνιθοπανίδας των περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 λιμνοθάλασσα Επανομής, λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου» προχώρησαν ο Δήμος Θερμαϊκού και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής και ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Διονύσιος Ψωμιάδης, συμφώνησαν στην υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 1.639.770€ διάρκειας τριών (3) ετών, στο οποίο αναπτύσσονται δράσεις που προβλέπουν:
• Προπαρασκευαστικές ενέργειες, επεξεργασία των σχεδίων διαχείρισης και των προγραμμάτων δράσεις (πχ. σχέδιο διαχείρισης των οικοτόπων αναπαραγωγής και φωλεοποίησης σημαντικών ειδών ορνιθοπανίδας και στις δύο περιοχές και ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών υποδομών για τη συλλογή, την επεξεργασία και τη διάχυση των δεδομένων ρύπανσης)
• Ενέργειες κατασκευής υποδομών και προμήθειας εξοπλισμού (πχ. απομάκρυνση απορριμμάτων από την περιοχή της λιμνοθάλασσας Επανομής)
• Δημόσια ενημέρωση και διάδοση των αποτελεσμάτων (πχ. καθιέρωση ενός εργαλείου συμμετοχής και διαβούλευσης των εμπλεκομένων ομάδων)
• Γενική λειτουργία προγράμματος και παρακολούθηση (πχ. παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων στις δύο περιοχές ενδιαφέροντος και δικτύωση με άλλα έργα-προγράμματα)
«Προστατεύουμε ενεργά το «ιδιαίτερο» φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και το αποδεικνύουμε με την υπογραφή αυτής της σύμβασης. Σεβόμαστε τη φύση γιατί πάνω απ’ όλα σεβόμαστε τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του και πορευόμαστε πάντα με γνώμονα αυτή την προτεραιότητα, που αποτελεί και δέσμευσή μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP