9/12/11

Για τους λογαριασμούς Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία

Στις 29 Νοεμβρίου, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, έκανε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με ενδεχόμενους λογαριασμούς Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.
Είπε:
«Στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις Ελβετικές Αρχές προκειμένου να εισπραχθούν διαφεύγοντες φόροι πολλών ετών από ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, είναι επιτακτικό να υπάρξει, πέραν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί, υποβολή ειδικού αιτήματος προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων βουλευτών και πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της χώρας αυτής. Η διερεύνηση της φερόμενης καταγγελίας Ελβετού αξιωματούχου, ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, προσέκρουε από το 2005, στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών, είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο. Θα πρέπει λοιπόν, το συντομότερο να διερευνηθεί η υπόσταση της αναφοράς και στην περίπτωση που αυτή ευσταθεί, να ξέρουμε, να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιοι έβαζαν εμπόδια σε μια τέτοια συμφωνία, στην οποία έδωσε σάρκα και οστά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν προς τιμήν τους και στελέχη της Ν.Δ., όπως ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος ο οποίος ζήτησε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό BHMA fm στις 29 Νοεμβρίου «να σταλούν τα ονόματα όλων των Ελλήνων βουλευτών και να ζητήσει η Ελλάδα διακρατικά την άρση του απορρήτου και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων των βουλευτών (που υπάρχουν στοιχεία). Εάν δεν γίνουν αυτά, θα τραβήξω μια αγωγή και έχω βάλει ήδη δικηγόρο».

Το περίεργο είναι ότι μία εβδομάδα μετά, στις 6 Δεκεμβρίου, η Ν.Δ. δια του εκπροσώπου της απέρριψε την πρόταση διερεύνησης ενδεχόμενων λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να «ζητούν από τους βουλευτές ως και ...ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες!» και μιλώντας για «αστείες προτάσεις» που τις απέδωσε σε «άκρατο λαϊκισμό».

Δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς την άρνηση της ηγεσίας της Ν.Δ. σε κάτι που προτείνουν ακόμα και στελέχη της και έχει την πανθομολογούμενη αποδοχή της κοινωνίας  που ζητά κοινωνική δικαιοσύνη. Φοβούνται κάτι;
Γιατί όποιος δεν έχει τίποτα να κρύψει, δεν φοβάται.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP