29/11/11

Αύξηση ανταλλακτηρίων χρυσού στη Θεσσαλονίκη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Αύξηση ανταλλακτηρίων χρυσού στη Θεσσαλονίκη»,  κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.

"Τη στιγμή που οι επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη κλείνουν η μία μετά την άλλη, ένας κλάδος που σημειώνει μεγάλη αύξηση είναι τα ενεχυροδανειστήρια και τα ανταλλακτήρια χρυσού. Τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχει στηθεί ένα καλά οργανωμένο δίκτυο, καθώς τα ενεχυροδανειστήρια και τα ανταλλακτήρια χρυσού έχουν αυξηθεί δραματικά σε κάθε πλευρά της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα φαινόμενο της εποχής, καθώς η ανεργία και η οικονομική κρίση αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τέτοιου είδους οικονομικές δραστηριότητες. Ήδη σε κάποιες περιπτώσεις έχουν διαπιστωθεί ύποπτες ή και παράνομες συναλλαγές ανταλλακτηρίων, που δεν διατηρούν βιβλία, αποκρύπτουν ΦΠΑ, δεν κόβουν αποδείξεις. Μια ολόκληρη βιομηχανία διακίνησης χρυσού και ασημιού δρα εκμεταλλευόμενη την ανάγκη του Έλληνα πολίτη που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα στις βασικές ανάγκες διαβίωσης."

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών:

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα λειτουργίας και συναλλαγών των ενεχυροδανειστηρίων και των ανταλλακτηρίων χρυσού, που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και να προστατευθούν οι πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη από επιτηδείους;

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP