22/11/11

Διημερίδα με θέμα «Οργάνωση άμαχου πληθυσμού σε καιρό πολέμου»

Οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας», μαζί με μέλη άλλων εθελοντικών ομάδων της περιοχής, συμμετείχαν στη διημερίδα με θέμα «Οργάνωση άμαχου πληθυσμού σε καιρό πολέμου», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2011.
Η διημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής και σε αυτήν έγινε ενημέρωση για θέματα: 1) Πρώτων Βοηθειών, 2) Βιοχημικού Πολέμου, 3) Πυροπροστασίας - Πυρόσβεσης και 4) Πολιτικής Προστασίας, από εκπαιδευτές της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Στρατού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια από τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ
Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσής τους, μέλη των «Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» συμμετείχαν στην πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις 18 Νοεμβρίου 2011.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι Εθελοντές ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών, την αλυσίδα της διάσωσης, τις πρώτες ενέργειες που γίνονται στον τόπο ενός ατυχήματος και τους κανόνες που διέπουν αυτές τις ενέργειες, τους βασικούς κανόνες στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη διάσωση, ενώ ενημερώθηκαν θεωρητικά και εφάρμοσαν στην πράξη τη λαβή διάσωσης Rautek.
Στην εκπαιδευτική συνάντηση συμμετείχαν επίσης, μέλη από άλλες εθελοντικές ομάδες της περιοχής.
Το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια, που θα περιλαμβάνουν πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση, από τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ, στις ενότητες Πρώτων Βοηθειών, ΚΑΡΠΑ, εξειδικευμένης βοήθειας, τρόπων απεγκλωβισμού από τροχαία, περίθαλψης πολυτραυματία, οργάνωσης φαρμακείου.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για τα μέλη της ομάδας, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερώνονται για τις ώρες και τις ημέρες των εκπαιδεύσεων από την ιστοσελίδα www.ethelontesmikras.gr


Συμμετοχή σε εκπαίδευση καταρρίχησης
Οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» συμμετείχαν στην εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού στην πράξη για καταρριχήσεις, που διοργανώθηκε από την ΕΘΟΠΑΚ Περαίας.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και οι εθελοντές εκτός από το θεωρητικό μάθημα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν και πρακτική εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας τον απαιτούμενο εξοπλισμό, στο αναρριχητικό πεδίο που βρίσκεται στο Ρετζίκι.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP