13/10/11

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση για τα σκουπίδια

Αυστηρή προειδοποίηση στους εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκομιδή σκουπιδιών απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα αρχίσει τις επόμενες ώρες δήλωσε στο μεταξύ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος,
διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει επιστράτευση των εργαζομένων. Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης ανάμεσα σε δημάρχους και εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση στα γραφεία της ΚΕΔΕ.
Ο Χάρης Καστανίδης έκανε λόγο για "υγειονομική βόμβα" και προειδοποίησε πως αν δεν λήξουν οι κινητοποιήσεις δεν θα πληρωθούν όσοι απεργούν, κάνουν καταλήψεις στους ΧΥΤΑ ή εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Επίσης, τόνισε ότι αν δεν μαζευτούν άμεσα τα σκουπίδια οι δήμαρχοι καλούνται να αναθέσουν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμάτων.
Ακόμα είπε πως αν δεν λήξει η κατάληψη στους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης θα ζητήσει την συνδρομή των ΜΑΤ.
Τέλος προειδοποίησε για ριζική αλλαγή στις υπηρεσίες καθαριότητας αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια.
Να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Χ.Καστανίδη αναβλήθηκε τρεις φορές λόγω των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων σε δημόσια κτίρια από εργαζομένους που διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο.
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Στο μεταξύ, μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα σε δημάρχους που συνεδρίαζαν σχετικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών και εργαζομένους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).Σημειώθηκαν λεκτικοί διαξιφισμοί ενώ κάποιοι πέταξαν μπουκάλια νερού προς ορισμένους δημάρχους.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP