1/9/11

Χάρισε ζωή σε τρεις ανθρώπους με το θάνατό του

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τρεις μεταμοσχεύσεις στα νοσοκομεία Λαϊκό, στο Πανεπιστημιακό Πατρών και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έπειτα από την απόφαση … της οικογένειας 48χρονου Κρητικού να δωρίσουν τα όργανα του .

Η δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων και δότης ήταν ένας 48χρονος που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία έπειτα από πτώση.
Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

- Το ήπαρ σε άντρα 60 ετών στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

- Ο ένας νεφρός στο Παν/κό Νοσοκομείο της Πάτρας σε άντρα 50 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 17 χρόνια σε αιμοκάθαρση.

- Ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό σε άνδρα 64 ετών, που υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση

- Οι κερατοειδείς σε δύο ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ Κρήτης.

Το περιστατικό συντονίστηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς της ΜΕΘ ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή του ΕΚΑΒ και της Πολεμικής Αεροπορίας για την έγκαιρη επιστροφή της ομάδας του Ιπποκρατείου μαζί με το ήπαρ και τον ένα νεφρό στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, και σήμερα η οικογένεια ενός νεαρού δικυκλιστή που προ ημερών είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε τροχαίο στη Σταλίδα και κατέληξε, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Με αερομεταφορά που στήθηκε, τα όργανά του μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων που συμμετείχαν στην αλυσίδα των μεταμοσχεύσεων και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την ευγνωμοσύνη στους συγγενείς του 48χρονου που έφυγε από τη ζωή.

Παράλληλα σήμερα ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο με φόρμες αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και τις μοίρασε στους βουλευτές παροτρύνοντάς τους να τις συμπληρώσουν! Μάλιστα 10 από αυτούς πήραν την απόφαση και συμπλήρωσαν τη φόρμα.
Την αίτηση εγγραφής δεν θα τη συμπληρώσει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς είναι ήδη δωρητής οργάνων και υποστηρικτής της διάδοσης των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.
Αρκετά είναι βέβαια τα μέλη της κυβέρνησης που είναι ήδη δωρητές οργάνων. Ανάμεσα σε αυτούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος είχε δηλωθεί ως δωρητής στην Αγγλία, αλλά και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος που είναι αιμοδότης και δωρητής οργάνων από το 1972. Στο μητρώο  του Εθνικού Οργανισμού υπάρχει και το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP