17/8/11

Δραστηριότητα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας

Οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας», πραγματοποιούν και το φετινό καλοκαίρι περιπολίες πυροπροστασίας, με στόχο τη διαφύλαξη των αλσυλλίων και των χώρων πρασίνου της περιοχής. Τα μέλη της ομάδας πραγματοποιούν εποχούμενες περιπολίες, καθώς και στατικές περιπολίες από συγκεκριμένα σημεία - παρατηρητήρια, στη Δ.Ε. Μίκρας, αλλά και σε περιοχές του νέου Δήμου Θέρμης...
ενώ τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών συμμετέχουν μαζί με άλλες εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, σε περιπολίες για τη φύλαξη δασών και αλσυλλίων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των περιπολιών, οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας», χρειάστηκε να επέμβουν σε αρκετά περιστατικά, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση πυρκαγιών και να συμβάλλουν στην κατάσβεσή τους με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στις 21 Ιουλίου 2011, μέλη της ομάδας εντόπισαν από το παρατηρητήριο του Αγίου Αντωνίου, καπνό σε περιοχή της Σουρωτής και ενημέρωσαν άμεσα την Πυροσβεστική, η οποία μετέβη στο σημείο και έσβησε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε βιοτεχνία - αποθήκη πλαστικών.
Την ίδια ημέρα, μέλη της ομάδας ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Λακκώματος και συνέβαλαν στην έγκαιρη κατάσβεσή της πριν εξαπλωθεί στη γύρω περιοχή.
Οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» εντόπισαν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα τέλη Ιουλίου, σε απορρίμματα που βρίσκονταν πίσω από το κατάστημα LIDL της Περαίας, ενώ στις αρχές Αυγούστου στο πλαίσιο περιπολίας που πραγματοποιούσαν, μέλη της ομάδας εντόπισαν ύποπτο όχημα στο πευκόφυτο αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία στο Κάτω Σχολάρι. Από το όχημα - που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας - είχαν αφαιρεθεί οι μπροστά τροχοί, ενώ μέσα και γύρω από αυτό είχαν τοποθετηθεί δέματα με άχυρο. Οι εθελοντές ειδοποίησαν την Αστυνομία - περιπολικό της οποίας έφθασε στο σημείο - καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να διερευνήσουν το περιστατικό.
Μέλη της ομάδας εντόπισαν πυρκαγιά που ξέσπασε σε στύλο της ΔΕΗ εντός του οικισμού της Καρδίας, μετά από πτώση κεραυνού. Οι εθελοντές ασφάλισαν άμεσα το σημείο, καθώς υπήρχε κίνδυνος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα από την πτώση των καλωδίων της κολώνας, αλλά και κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη ΔΕΗ.
Στις 9 Αυγούστου 2011 εθελοντής εντόπισε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγα μέτρα πριν την έξοδο της Καρδίας στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά έκαιγε χόρτα, ενώ με την άμεση επέμβαση των εθελοντών, η έκτασή της περιορίστηκε πριν επεκταθεί σε παρακείμενα δέντρα.
Μία ημέρα αργότερα, μέλη της ομάδας, που ειδοποιήθηκαν από το Κέντρο Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας, μετέβησαν σε νεοαναγειρόμενη κατοικία στην περιοχή του κεντρικού πάρκου Πλαγιαρίου, όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε ξερά χόρτα. Οι εθελοντές έφτασαν στο σημείο σχεδόν ταυτόχρονα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς πριν επεκταθεί στις γύρω κατοικίες.
Στις 11 Αυγούστου 2011, μέλος της ομάδας που πραγματοποιούσε στατική περιπολία στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» Αγίου Αντωνίου, εντόπισε δύο εστίες φωτιές σε απόσταση περίπου 1 χλμ. η μία από την άλλη, 2 χλμ. έξω από τον Αγ. Αντώνιο (στο δρόμο προς Κ. Σχολάρι). Ενημέρωσε την ομάδα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κέντρο Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την Εθελοντική Ομάδα Βασιλικών. Άμεσα στο σημείο κατέφθασαν εθελοντές, οι οποίοι με φτέρες και άλλα υλικά περιόρισαν τις μικροεστίες που σιγόκαιγαν ξερά χόρτα και πουρνάρια, καθώς λόγω του δυνατού αέρα που έπνεε υπήρχε κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί σε παρακείμενες ελιές. Με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε.

Συνδρομή των «Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» σε τροχαία ατυχήματα κατά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011, μέλος της ομάδας ενημέρωσε το Κέντρο Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας για τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στην κατηφόρα της Καρδίας (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη), όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια προσέκρουσαν στο στηθαίο, μετατοπίζοντας τις μεταλλικές μπάρες και δημιουργώντας κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στο σημείο έφτασαν οχήματα του ΕΚΑΒ, της Π.Υ. και της Τροχαίας, καθώς και δύο οχήματα της ομάδας, με τρία μέλη, τα οποία σε συνεννόηση με την Τροχαία συνέδραμαν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς δημιουργήθηκε «ουρά» αρκετών χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, τα οχήματα που συγκρούστηκαν, απομακρύνθηκαν από το σημείο και επιδιορθώθηκε πρόχειρα το στηθαίο, ενώ ζητήθηκε από την ομάδα να συνεργαστεί με το Δήμο Θέρμης, προκειμένου να αποκατασταθεί το στηθαίο. Με τη συνεργασία εθελοντών, περιπολικών και οχήματος του Δήμου, έκλεισε το ρεύμα εξόδου προς Χαλκιδική, προκειμένου να προχωρήσει η αντικατάσταση του στηθαίου, ενώ οι άνδρες της Τροχαίας ευχαρίστησαν τους «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διαχείριση του συμβάντος.
Επιπλέον, οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» βρίσκονταν σε ετοιμότητα την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Οχτώ μέλη, χωρισμένα σε ομάδες βρίσκονταν στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από το ύψος του Κάτω Σχολαρίου έως και το Νέο Ρύσιο, με σκοπό να συνδράμουν σε περίπτωση ατυχήματος είτε παρέχοντας πρώτες βοήθειες είτε συμβάλλοντος στη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε συνεργασία και κατόπιν υπόδειξης της Τροχαίας. Η επιστροφή των εκδρομέων εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς να υπάρξουν κάποια σημαντικά συμβάντα.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP