25/8/11

Πλήρης εγκατάλειψη των τουριστικών υποδομών στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Στην επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσ/νίκης κ. Θ. Καράογλου προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού περιγράφει την τραγική εικόνα των τουριστικών εγκαταστάσεων του δήμου Θερμαϊκού.
Αφορμή προφανώς στάθηκε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ορίζοντα της τελευταίας έκδοσης που αναφερόνταν αναλυτικά στην εγκατάλειψη του κάμπινγκ της Επανομής και της Αγίας Τριάδας, τις κατασκηνώσεις της Νέας Μηχανιώνας και της Επανομής και τις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας.
Το μεμπτό σημείο στην όλη υπόθεση, κ. Καράογλου είναι ότι δεν αναφέρετε την πηγή της πληροφόρησης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ορίζοντας, όπως το απαιτεί η δεοντολογία.
Παρ΄ όλα αυτά, εμείς δεν στεκόμαστε εδώ, γιατί στόχος μας είναι η ανάδειξη και η δημοσιοποίηση και άλλων προβλημάτων της περιοχής.

Η ερώτηση του κ. Καράογλου

«Τριτοκοσμικές εικόνες αντικρίζει όποιος επισκέπτεται τις τουριστικές υποδομές στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Οι υποδομές ρημάζουν αναξιοποίητες και αποτελούν εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής. Το κάμπινγκ της Επανομής, το κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγία Τριάδα, οι παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα, οι κατασκηνώσεις της Πρόνοιας στη Νέα Μηχανιώνα, οι κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, αποτελούσαν στολίδια της περιοχής. Τώρα πλέον βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και πλήρη αχρηστία. Μάλιστα οι εν λόγω υποδομές αποτελούν στέκι τοξικομανών και περιθωριακών στοιχείων.
Οι υποδομές αυτές πριν χρόνια συγκέντρωναν πλήθος τουριστών και επισκεπτών από τα Βαλκάνια, τη Γερμανία και άλλες χώρες. Η εικόνα τους τώρα, όμως, είναι αποκαρδιωτική. Κατεστραμμένες υποδομές, άγρια βλάστηση και εγκατάλειψη, είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος. Ενώ αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών με προοπτικές ανάπτυξης, εντούτοις καμία πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί και ρημάζουν αναξιοποίητες».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού:

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι τουριστικές υποδομές στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που μένουν σε αχρηστία και ρημάζουν αναξιοποίητες»;

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP