10/8/11

Μάρκος Μπόλαρης: Ψηφιακή καταγραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων για την αντιμετώπιση διπλοεγγραφών και χρηματισμού

“Με τη λειτουργία της ψηφιακής βάσης όπου θα γίνει υποχρεωτική καταγραφή όλων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων θα απαλείψουμε τις περιπτώσεις συναλλαγής και ανομίας σαν κι αυτές που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα”, τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης προσκεκλημένος της εκπομπής «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ», που συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Γιακουμής και Γιώργος Τερζής.
“Έτσι” συνέχισε ο κ. Μπόλαρης “ θα εντοπίσουμε όλoυς τους δικαιούχους επιδομάτων απ’ όπου κι αν προέρχονται. Με τη διασύνδεση θα εντοπισθούν όσοι εισπράττουν αδικαιολόγητα επιδόματα από περισσότερες πηγές».
Σε ερώτηση για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών ο κ. Μπόλαρης ήταν κατηγορηματικός: «Ο νόμος θα εφαρμοσθεί και θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται. Με την ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας θα αποκλεισθούν όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια του νόμου και θα υπάρξει εξυγίανση με όφελος σημαντικό για την άσκηση μιας αποτελεσματικής προνοιακής πολιτικής». «Είναι άλλο πράγμα οι περικοπές» δήλωσε ο κ. Μπόλαρης «και άλλο η μείωση της σπατάλης. Όσο δεν εφαρμόζουμε μια πολιτική περιστολής των αδικαιολόγητων και παράνομων δαπανών θα είμαστε αναγκασμένοι να καταφεύγουμε σε οριζόντιες περικοπές».
Αναφορικά με τις περιβόητες λίστες ντροπής των ατόμων που επιθυμούν να ακολουθήσουν τα προγράμματα απεξάρτησης ο κ. Μπόλαρης δήλωσε πως με την ένταξη των μονάδων στα Νοσοκομεία θα διευκολύνει τη χορήγηση μεθαδόνης και θα εξαλείψει τις λίστες ντροπής.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP