2/7/11

Μάρκος Μπόλαρης: Θα ευχόμουν όσα καταλογίζονται στον πρώην Υπουργό Άμυνας να ήσαν αναληθή

Τη διαδικασία που προβλέπουν ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών και ο κανονισμός της Βουλής ανέλυσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL fm 97.8, με τους δημοσιογράφους Γ.Παπαδόπουλο και Β.Σκουρή. Ειδικότερα περιέγραψε πως η Βουλή θα προβεί σε κλήρωση από λίστα που θα σταλεί από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας για τους δικαστές που θα συγκροτήσουν το Δικαστικό
Συμβούλιο για να εκδικάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο κ. Μπόλαρης ανέφερε πως με βάση τα στοιχεία που ανέφερε το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, στην οποία προήδρευε, υπάρχουν αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί. Θα ευχόμουν όσα καταλογίζονται στον πρώην Υπουργό να ήσαν αναληθή, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης.
Για τις πιθανές εμπλοκές άλλων πολιτικών προσώπων ο Υφυπουργός Υγείας παρέπεμψε στο πόρισμα της Επιτροπής που ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και στις επόμενες περιόδους, ώστε να υπάρχουν εκκρεμότητες. Υπενθύμισε πως το Γερμανικό Δημόσιο μέσω της Δικαιοσύνης απαιτεί με αγωγή 211 εκατομμύρια ευρώ και υπέδειξε ουσιαστικά την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει το Ελληνικό δημόσιο αφού όπως είπε χαρακτηριστικά η υπόθεση αυτή εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί δεν υπήρξε ανάλογο αποτέλεσμα στην υπόθεση της Siemens ο κ. Μπόλαρης είπε πως καθώς επρόκειτο για μια πολύπλοκη υπόθεση με συσσωρευμένα ζητήματα, η διαδικασία που ακολουθήθηκε της συνολικής αντιμετώπισης κατέστησε δυσχερή την αναζήτηση στοιχείων.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP