7/7/11

Δελτίο Τύπου για την καθαριότητα

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πρασίνου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Κωνσταντίνος Βογιατζής με επιστολή του προς τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού επισημαίνει το γεγονός να τοποθετούνται οικιακά απορρίμματα και άλλα ακατάλληλα υλικά στους μπλε κάδους.

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να τοποθετούνται οικιακά απορρίμματα και άλλα ακατάλληλα υλικά (μπάζα, τσιμεντόλιθοι κ.α.) στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κρίνονται ακατάλληλα τα φορτία του δήμου Θερμαϊκού από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.).
Τα ακατάλληλα φορτία αποτελούν μέγιστο κίνδυνο όχι μόνο για την υγεία των εργαζομένων στα συνεργεία συλλογής του δήμου, αλλά δυσχεραίνουν όλη τη διαδικασία και αχρηστεύουν το υλικό ανακύκλωσης του δήμου Θερμαϊκου, καθώς και των άλλων δήμων κατά την απόθεσή τους στο Κ.Δ.Α.Υ.
Στα πλαίσια της ορθής λειτουργίας όλων των προγραμμάτων ανακύκλωσης του δήμου μας, παρακαλούνται όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού να μην πετούν κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.
Στους «ΜΠΛΕ» κάδους οι δημότες μπορούν να απορρίπτουν άδειες και καθαρές (αφού πρώτα τις ξεπλύνουν) τις εξής συσκευασίες:
• χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από ζάχαρη, απορρυπαντικά, χυμούς, γάλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α., αφού πρώτα τις συμπιέσουν και τις δέσουν καλά.
• αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες κ.α.
• γυάλινες συσκευασίες από νερό, γάλα, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων κ.α.
• πλαστικές συσκευασίες από μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, λάδι, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, απορρυπαντικά, πλαστικές σακούλες κ.α.
• λευκοσιδηρές συσκευασίες από γάλα εβαπορέ, καφέ, ζωοτροφές, τοματοπολτό κλπ
καθώς και
• έντυπο χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία)

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Ανακύκλωσης και Καθαριότητας

Κωνσταντίνος Βογιατζής"

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  8 Ιουλίου 2011 - 10:19 π.μ.  

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ . ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ Η ΔςΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP