21/7/11

Καταγγελία από το Δ.Σ. του ΟΡΦΕΑ ΠλαγιαρίουΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ.
ΤΟΥ Α.Π.Σ. «ΟΡΦΕΑΣ» ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ

Τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. του Aθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου « ΟΡΦΕΑΣ » Πλαγιαρίου, μετά από πολλή περίσκεψη, αλλά και αισθανόμενα θλίψη και οργή, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, για να εκθέσουμε τα γεγονότα και την κατάσταση που
διαμορφώθηκε κατά τον τελευταίο χρόνο στους κόλπους του Συλλόγου. Καταλυτικό ρόλο για την απόφαση αυτή έπαιξε η κατασυκοφάντησή μας από τους προπονητές και μερίδα χειραγωγημένων γονέων του τμήματος καλαθοσφαίρισης, καθώς και η ανοικτή συνάντηση που οργάνωσε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Θέρμης στις 22 Ιουνίου 2011 για το μέλλον των Ακαδημιών Μπάσκετ Πλαγιαρίου στο παλαιό Δημαρχείο Τριλόφου, όπου, πιστεύουμε, ότι οι παρευρισκόμενοι γονείς αντιλήφθηκαν πλήρως τις διαστάσεις της σκευωρίας που οργανώθηκε εις βάρος του Συλλόγου και των μελών του Δ.Σ.

Λειτουργώντας απρόσκοπτα από το 1988, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος « ΟΡΦΕΑΣ » εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών & των κατοίκων του Πλαγιαρίου και της ευρύτερης περιοχής, στηριζόμενος στην εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά όλων των μέχρι τώρα διοικήσεων, τα μέλη των οποίων συχνά παραμελούσαν τις προσωπικές και σημαντικές επαγγελματικές υποχρεώσεις τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του Συλλόγου. Έτσι ο « ΟΡΦΕΑΣ » κατόρθωσε στην πορεία των ετών να δυναμώσει, επεκτείνοντας τις δράσεις και τις δραστηριότητές του σε όλο και περισσότερους τομείς (γυμναστική ενηλίκων, γιόγκα, Tae Kwon Do, Pilates, κλασικό μπαλέτο, ενόργανη γυμναστική, μοντέρνος χορός, θέατρο, ζωγραφική, σκάκι, επιτραπέζια αντισφαίριση, καλαθοσφαίριση κ.α), να διατηρεί πολυάριθμα τμήματα και να διακριθεί επανειλημμένα σε πανελλαδικό επίπεδο αποσπώντας πολλά βραβεία επί σειρά ετών. Συνέβαλλε αποφασιστικά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της μικρής μας κοινωνίας, οργάνωσε πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, περιβαλλοντικές δράσεις, καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα, και πιστεύουμε ότι κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση της προσφοράς του στην κοινότητα του Πλαγιαρίου.
Στο χώρο του μπάσκετ ο Σύλλογος οργάνωσε και λειτούργησε τμήματα από το 2001, φτάνοντας σε αγωνιστικό επίπεδο με τμήματα υποδομών αλλά και εφηβικό & ανδρικό που συμμετείχαν σε πρωταθλήματα και κατέκτησαν διακρίσεις. Η αποδεδειγμένη και αναγνωρισμένη από τους γονείς προσφορά του υπεύθυνου προπονητή οδήγησε τα διαδοχικά Δ.Σ. να παραβλέπουν συστηματικά τη στάση έλλειψης συνεργασίας του με τη διοίκηση, και από ένα χρονικό σημείο και έπειτα, μια υπόρρητη διάθεση απόσχισης των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης από το Σύλλογο, επιδεικνύοντας ανοχή και εμπιστοσύνη στις επιλογές και τακτικές του, ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της δραστηριότητας των Ακαδημιών και βλαφθεί άμεσα η εκπαίδευση των παιδιών.
Η αναβολή της διενέργειας εκλογών από το Δ.Σ., λόγω της αλλαγής των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της συνεπαγόμενης ανάληψης της ευθύνης των πολιτιστικών-καλλιτεχνικών τμημάτων του «ΟΡΦΕΑ» από το Δήμο, όπως είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο Μίκρας, καθώς και λόγω εσωτερικών εκκρεμοτήτων, η λύση των οποίων δεν εξαρτάται άμεσα από το Σύλλογο, αλλά απαιτεί διαδικασίες και χρόνο για τη σωστή αντιμετώπισή τους, παρουσιάστηκε σκοπίμως και με κακόβουλο τρόπο από τους προπονητές και τους συνεργάτες τους, ως έλλειμα δημοκρατίας, ως κακοδιαχείριση, ως οικονομικής φύσεως ατασθαλίες και χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να δικαιολογήσει την προειλημμένη απόφαση δημιουργίας άλλου αθλητικού σωματείου καλαθοσφαίρισης, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή των παικτών του «ΟΡΦΕΑ» άκοπα και ανώδυνα για ίδιον όφελος.
Το Δ.Σ. του «ΟΡΦΕΑ» αναγνωρίζει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την καθυστέρηση διεξαγωγής εκλογών κατά τον προηγούμενο χρόνο, αλλά με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι το γεγονός αυτό και μόνο πυροδότησε τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα, ούτε και δικαιολογεί τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις που είχαν προσχεδιασθεί με συγκεκριμένο τρόπο από τον προπονητή και μετέπειτα συνεργάτες του, που ο ίδιος κατόρθωσε να ενσωματώσει στους κόλπους των Ακαδημιών και χωρίς να ζητήσει την έγκριση του Συλλόγου, θεωρώντας την δεδομένη, αφού ο Σύλλογος ασκούσε περιορισμένο έλεγχο δείχνοντάς του απεριόριστη εμπιστοσύνη.
Με την επωνυμία «Αστέρας Πλαγιαρίου» ίδρυσαν ήδη από 10-7-2010 άλλο Σύλλογο καλαθοσφαίρισης, με ιδρυτικά μέλη αποκλειστικά τους προπονητές του «ΟΡΦΕΑ» και συγγενείς αυτών, οι περισσότεροι των οποίων, σημειωτέον, δεν είναι κάτοικοι Πλαγιαρίου. Οι συγκεκριμένοι προπονητές ουδέποτε ενημέρωσαν ούτε τους γονείς ούτε και τον «ΟΡΦΕΑ» για τις ενέργειες αυτές, παρά μόνον συνέχιζαν να προπονούν τους αθλητές του «ΟΡΦΕΑ» και στο διάστημα αυτό μεθόδευαν την στελέχωση του νέου τους ιδιωτικών συμφερόντων συλλόγου, καθώς χειραγωγούσαν συναισθηματικά και πρακτικά γονείς και παιδιά κατευθύνοντάς τους από ένα σημείο και έπειτα προς το νεοσυσταθέν σωματείο, που το εμφάνισαν μήνες μετά ως «σωματείο σωτήρα» της αθλητικής κοινωνίας του Πλαγιαρίου, συκοφαντώντας απροκάλυπτα το Δ.Σ. του «ΟΡΦΕΑ» και την όλη δράση του συλλόγου.
Ο δόλος και η παραπλάνηση έγιναν εμφανείς στις αρχές του 2011 (26.01.2011 / ημερομηνία έγκρισης από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης της σύστασης του «Αστέρα» Α.Μ. 9019), όταν, εν αγνοία παικτών και γονέων, σε αγώνα του «ΟΡΦΕΑ» οι προπονητές οδήγησαν στον αγωνιστικό χώρο τα παιδιά με στολές «Αστέρα», προφασιζόμενοι αμέλεια του «ΟΡΦΕΑ» για εξασφάλιση αθλητικής ενδυμασίας. Στη συνέχεια, εν μέσω πλήρους συγχύσεως και χωρίς να ζητήσουν τη συγκατάθεση των γονέων, μετέγραψαν τα μέλη των μη αγωνιστικών τμημάτων του «ΟΡΦΕΑ» (Ακαδημίες, δηλ. αθλητές που δεν είχαν ακόμη Αθλητικά Δελτία) στον «Αστέρα», δικαιολογώντας εκ των υστέρων την πράξη τους αυτή σαν συνέπεια της μη έγκαιρης διενέργειας εκλογών στον «ΟΡΦΕΑ» !!! Με δεδομένο ότι οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων ήταν δεσμευμένοι λόγω Δελτίων στον «ΟΡΦΕΑ» και δεν μπορούσαν να μεταπηδήσουν αυτόματα στο νέο σύλλογο όπως έγινε με τις Ακαδημίες, οι εμπλεκόμενοι, παρασύροντας με παραπληροφόρηση γονείς αθλητών και τους ίδιους τους νεαρούς αθλητές, δρομολόγησαν την πλήρη διάλυση του «ΟΡΦΕΑ», καθώς δεν δίστασαν να καταθέσουν ακόμη και Προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, αιτούμενοι διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα «έσωζε» δήθεν τον «ΟΡΦΕΑ» από την καταστροφή, την ανύπαρκτη δήθεν λειτουργία, τους απλήρωτους δήθεν λογαρισμούς και τις δήθεν ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του Συλλόγου, ενώ οι πάντες γνωρίζουν καλά, τόσο από τη συμμετοχή των ιδίων αλλά κυρίως των παιδιών τους, ότι ο «ΟΡΦΕΑΣ» δεν έπαψε να λειτουργεί ούτε μια μέρα, ούτε μία στιγμή, εξυπηρετώντας απρόσκοπτα και με το σύνολο των δυνάμεων που διαθέτουν τα ενεργά μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, όλους τους συμμετέχοντες στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητές του.
Το προτεινόμενο μέσω της προσφυγής «σωτήριο» Δ.Σ. αποτελείτο από σαφώς προσκείμενα προς αυτούς μέλη, αλλά και παραπλανημένους γονείς - οι ίδιοι εκ των υστέρων δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν το ακριβές περιεχόμενο της εν λόγω προσφυγής. Μοναδικός σκοπός ήταν να εξασφαλίσουν τη μεταβίβαση των Δελτίων των αθλητών στον «Αστέρα» χωρίς αντίδραση και χρονοτριβή. Επισημαίνουμε ότι τα Δελτία των αθλητών είναι περιουσία του Συλλόγου και η οποιαδήποτε μεταβίβασή τους υπάγεται στη δικαιοδοσία και την απόφαση του εκάστοτε Δ.Σ.
Το Δ.Σ. του ΟΡΦΕΑ βρέθηκε αντιμέτωπο με τα γεγονότα όταν του επιδόθηκε το σχετικό δικογράφο, ανακαλύπτοντας μόλις τότε την ιδιοτελή μεθόδευση του παραγοντισμού που λειτουργεί στην εν λόγω ομάδα προπονητών και παραγόντων. Ενημέρωσε αμέσως τις τοπικές και δημοτικές αρχές και προσέφυγε αντίστοιχα σε ένδικα μέσα για την προάσπιση των συμφερόντων του Συλλόγου και την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του, αλλά κυρίως την ηθική προάσπιση των μελών του Δ.Σ. που εβάλλοντο με τον χειρότερο τρόπο. Παρόλο που η προσφυγή των αρχικώς εναγόντων απορρίφθηκε από τα Δικαστήρια, επανήλθαν με νέα προσφυγή με το ίδιο αντικείμενο και με μοναδικό σκοπό να μείνει ακέφαλος ο «Ορφέας» χωρίς προσωρινή διοίκηση που θα καθιστούσε εφικτή τη διενέργεια εκλογών, ώστε στην επίμαχη περίοδο μεταγραφών για τη νέα αθλητική σαιζόν, τα Δελτία των παικτών του να απελευθερωθούν με τον τρόπο που είχαν οι ίδιοι μεθοδεύσει, αφού δεν θα υπήρχε διοίκηση που θα ζητούσε συμμετοχή ομάδων του Α.Π.Σ. «ΟΡΦΕΑΣ» στο πρωτάθλημα της Ε.Κ.Α.Σ.Θ.
Η ανωτέρω παρουσίαση των γεγονότων στηρίζεται επίσης στις πτυχές της διαπλοκής που αποκαλύφθηκαν κατά την προαναφερθείσα συνάντηση της 22ας Ιουνίου 2011, με παρατηρητές τους ολιγάριθμους παρευρισκόμενους γονείς, που έκπληκτοι προσπαθούσαν να καταλάβουν και να συνδέσουν λογικά και χρονικά τα συμβάντα και τις δηλωμένες ή αδήλωτες προθέσεις των συντελεστών της διαπλοκής. Η πλειονότητα των γονέων δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί δυστυχώς για τη συνάντηση αυτή, καθώς οι προπονητές αρνήθηκαν για πολλοστή φορά με προκλητικό τρόπο να προσκομίσουν τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα τηλέφωνα των γονέων & αθλητών του «ΟΡΦΕΑ», τόσο στον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Θέρμης, όσο και στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πλαγιαρίου. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι καταστάσεις αυτές δεν παραδόθηκαν ποτέ ούτε στον ίδιο το Σύλλογο «ΟΡΦΕΑΣ», παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις-πιέσεις του Δ.Σ., καθιστώντας προφανή πλέον το λόγο αυτής της απόκρυψης.
Το απερχόμενο Δ.Σ. του «Ορφέα» βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να υπερασπίζεται την ηθική υπόσταση των μελών του, και ιδίως της Προέδρου του, καθόσον αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς προσέφεραν επί σειρά ετών εθελοντικά στην κοινωνία του Πλαγιαρίου και καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν την υστερόβουλη και ιδιοτελή δράση συγκεκριμένων ατόμων, των οποίων καταφανώς πλέον έχουν αποκαλυφθεί οι στόχοι, αφού δεν δίστασαν ακόμη να απειλήσουν και να εκβιάσουν με απροκάλυπτο τρόπο τόσο το Σύλλογο όσο και συγκεκριμένα καταξιωμένα και αξιοσέβαστα μέλη της τοπικής κοινωνίας, των οποίων δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία τους. Αντίθετα, με απειλητικά τηλεφωνήματα εκβίαζαν για δήθεν καταγγελίες σε Δημόσιες αρχές, προτείνοντας ως λύση-αντάλλαγμα την εικονική συναίνεση του Δ.Σ του ΟΡΦΕΑ για μεταβίβαση των Αθλητικών Δελτίων στον Αστέρα.
Παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες του «ΟΡΦΕΑ» αναστέλλονται μέχρι τη στιγμή της εκδίκασης της δεύτερης προσφυγής των προσκείμενων στον «Αστέρα» και του ορισμού προσωρινής διοίκησης, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα τμήματα θα ξεκινήσουν κανονικά τη νέα χρονιά, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», θα λειτουργήσουν πλέον μέσω του Δήμου ο οποίος θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη. Το μόνο που απομένει είναι να λάμψει πλήρως η αλήθεια στο μυαλό και στις ψυχές των συγκατοίκων μας πρωτίστως, για να αποκατασταθεί η ηθική τάξη και να απομακρυνθεί κάθε σκιά κακοπιστίας, κατηγορίας και μομφής εναντίον ανθρώπων που χωρίς καμιά προσωπική φιλοδοξία, αλλά λειτουργώντας αποκλειστικά για το κοινό καλό και κυρίως για το συμφέρον των παιδιών, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα υφέρπον απόστημα ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας που προσπαθεί επίμονα να αναπτυχθεί στον κοινωνικό ιστό του Πλαγιαρίου.
Σε μια εποχή κατά την οποία ο εθελοντισμός είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο και εξέλιξη της κοινωνίας, ενώ ο παραγοντισμός στους κόλπους του Αθλητισμού και όχι μόνον, έχει δείξει το χειρότερο πρόσωπό του στην πατρίδα μας, είναι η στιγμή που ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει τη στάση ζωής που τον αντιπροσωπεύει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το όφελος των παιδιών και της κοινωνίας γενικότερα.

Για το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Π.Σ. «ΟΡΦΕΑΣ»

Αθηνά Μάλλιου : Πρόεδρος
Μαρία Λιτσαρδάκη : Αντιπρόεδρος Α΄
Ξένια Σκαρλατάκη : Αντιπρόεδρος Β΄
Ιωάννης Κιουτσούκης : Γενικός Γραμματέας
Σεβαστή Μωράκη : : Eιδικός Γραμματέας
Νικόλαος Μαραγιάννης : ΄Εφορος Δημοσίων Σχέσεων
Ευανθία Μαλαμή : Mέλος


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP