13/7/11

Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση των «Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας», οι οποίοι επενέβησαν και συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού του Αγίου Αρσενίου στη Σουρωτή, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011.
Δύο μέλη της ομάδας που βρίσκονταν στο σημείο αντέδρασαν άμεσα, ενώ συνέβαλαν και στο να μην προκληθεί αναστάτωση μεταξύ των χιλιάδων πιστών που βρίσκονταν στο μοναστήρι, καθώς ήταν η παραμονή της μνήμης του θανάτου του Γέροντα Παΐσιου.
Στο σημείο έφτασαν τέσσερα οχήματα της ΕΜΑΚ που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, αποτρέποντας την επέκτασή της σε παρακείμενη έκταση με θάμνους και πουρνάρια, ενώ παράλληλα κατέφτασαν τρία οχήματα της ομάδας με τέσσερις εθελοντές που παρέμειναν σε επιφυλακή για περισσότερες από τρεις ώρες, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή αναζωπύρωση της φωτιάς.
Κατά την αποχώρησή τους από την περιοχή, οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» διαπίστωναν διαρροή πετρελαίου από λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές και βρισκόταν παρκαρισμένο στο σημείο. Άμεσα ασφάλισαν την περιοχή, προκειμένου να αποτρέψουν την εκδήλωση νέας πυρκαγιάς που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσκυνητών, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ρύθμισαν την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι την άφιξη των πυροσβεστών. Παράλληλα, έριξαν χώμα στο σημείο, καθώς το οδόστρωμα ήταν ιδιαίτερα ολισθηρό και επικίνδυνο, ενώ ειδοποίησαν το Κέντρο Συντονισμού των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας, που με τη σειρά του ενημέρωσε την Εθελοντική Ομάδα Θέρμης, μέλη της οποίας κατέφθασαν στο σημείο με όχημα με πριονίδι.
Χάρη στην παρατηρητικότητα και την άμεση επέμβαση των «Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» και με τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.


Από το Σωματείο «Εθελοντές
Πολιτικής Προστασίας Μίκρας»
Τηλ. Επικοινωνίας: 23920 65795
6942 456839
6977 248252

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP