7/7/11

κατασκηνωτικό πρόγραμμα το καλοκαίρι 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:
"Έναρξη εγγραφής παιδιών που θα φιλοξενηθούν
στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα το καλοκαίρι 2011"

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από την Π1β/Γ.Π.οικ 65904 κοινή υπουργική απόφαση «Ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας Παιδικών Εξοχών – Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Περιφέρειες», η διαδικασία εγγραφής των παιδιών στις κατασκηνώσεις του προγράμματος έχει ως εξής:

Α) Στις παιδικές εξοχές του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και είναι ηλικίας από 6 έως 16 ετών.
ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Π.Ε. ΣΤΑΥΡΟΎ και Π.Ε. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ όπου στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται παιδιά (αγόρια και κορίτσια) μέχρι και 12 ετών.

Β) Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται στις Κρατικές Υγειονομικές Υπηρεσίες Διευθύνσεις Υγείας και Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων – Πολυϊατρεία – Ιατρεία του Ι.Κ.Α., ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) κ.λ.π.
Τα παιδιά που βρίσκονται στην περιφέρεια του Ν. Θεσσαλονίκης, μπορούν να πηγαίνουν στα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους και αφού πάρουν ιατρική βεβαίωση θα πηγαίνουν στο Δήμο τους για συμπλήρωση του εντύπου κατασκηνωτή και στη συνέχεια ο Δήμος θα διαβιβάσει τις καρτέλες στις αρμόδιες Περιφέρειες.

Γ) Κάθε παιδί, πριν από την εγγραφή, θα εξετάζεται από τους γιατρούς των πιο πάνω Υγειονομικών Υπηρεσιών, ή από γιατρούς των Ασφαλιστικών Ταμείων που είναι ασφαλισμένοι οι γονείς του και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσκόμιση του Βιβλιαρίου Υγείας ή η κάρτα των υποχρεωτικών για ομαδική συμβίωση εμβολίων τα οποία θα του συστήνονται να γίνουν σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει μέχρι την ημέρα της εγγραφής του.
Οι γονείς των παιδιών που προσέρχονται στα ιατρεία για εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή φωτοαντίγραφο της πρόσφατης δήλωσής τους θεωρημένο ή υπεύθυνη δήλωση που θα
αναφέρει το ύψος του οικογενειακού εισοδήματός τους, εφόσον δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης θεωρημένο από την αρμόδια εφορία.
Δ) Για κάθε παιδί συμπληρώνεται ειδική καρτέλα
- που θα συνοδεύεται από πρόσφατη φωτογραφία, στην οποία εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, καταγωγή, κ.λ.π.)
- διευκρίνιση για το ποιος γονέας έχει την επιμέλεια του παιδιού όταν πρόκειται για χωρισμένους γονείς
- θα αναγράφεται αν πρόκειται για τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια, προσκομίζοντας από τον αντίστοιχο Δήμο ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να το επιβεβαιώνει
- θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του δημόσιου γιατρού - όχι ιδιώτη - (για έγκυρη διάγνωση απαραίτητα θα πρέπει να υπάρχει η σφραγίδα του γιατρού) για την υγεία του παιδιού, καθώς και η γνώμη του για το αν το παιδί θα φιλοξενηθεί σε ορεινή ή παραθαλάσσια κατασκήνωση
- σε ειδική στήλη, θα καταχωρείται η επιθυμία του παιδιού, η οποία θα ικανοποιείται
εφόσον συμπίπτει με τη γνώμη του γιατρού και παρέχεται η ευχέρεια από τον σχετικό
προγραμματισμό
- σε άλλη στήλη της καρτέλας, θα αναγράφεται ο ασφαλιστικός φορέας που είναι το παιδί άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένο.

Ε) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκατάστασης της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα (κοκίτης κ.λ.π.) και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κ.λ.π.) σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφοι 3, 4 του Ν.Δ. 749/48.

ΣΤ) Τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τις παραπάνω Υγειονομικές Υπηρεσίες για τη εγγραφή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από Δευτέρα 27-6-2011 έως και Παρασκευή 8-7-2011.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα στείλουν τις συμπληρωμένες καρτέλες ως εξής:
Για τις κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στις Διευθύνσεις Πρόνοιας ή Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας -Τμήματα Πρόνοιας αυτών οι οποίες στη συνέχεια σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε κατασκήνωσης της περιοχής τους κατανέμουν τα παιδιά στις κατασκηνώσεις, δηλαδή για τις κατασκηνώσεις του Ν. Θεσ/νίκης στη Δ/νση Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειακής Ενότητας. Θεσσαλονίκης, για τις κατασκηνώσεις του Ν.Καβάλας στη Περιφ. Ενότητα Καβάλας, του Ν. Γρεβενών στη Π.Ε. Γρεβενών κ.λ.π.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι καρτέλες των παιδιών για την κατασκήνωση του Σταυρού να βρίσκονται στην Υπηρεσία μας έως στις 15-7-2011 με βασική προϋπόθεση η σωστή συμπλήρωση των καρτελών για την έγκαιρη συμπλήρωση των καταστάσεων και ειδοποίηση των γονέων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1. Η Παιδική Εξοχή Αγ. Τριάδας δεν θα λειτουργήσει φέτος.
2. Ο καθορισμός των κατασκηνωτικών περιόδων δεν έχει γίνει ακόμα από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μόλις έρθει η σχετική απόφαση θα σας ενημερώσουμε.


ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ

Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο Δήμο Θερμαϊκού, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κοινοφελούς Επιχείρησης Ν.Μηχ/νας (Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη, έναντι εκκλησίας ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) έως τις 14/7/2011.
Πληροφορίες : Ολυμπία Μούκα, τηλ. 23923 30375.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ιωάννης Βασιλειάδης

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP