11/6/11

Νέων Ηθών Συνέχεια...


Με αφορμή τη νέα μήνυση που ασκήθηκε κατά του εκδότη του Ορίζοντα από πρώην δήμαρχο με ανυπόστατες μαρτυρίες, αλλά στην ουσία επειδή δημοσιεύσαμε το Φεβρουάριο του 2011 το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών Θεσσαλονίκης, σχετικά με το ταμειακό έλλειμμα στον πρώην Δήμο Μηχανιώνας, κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις.
Ο Ορίζοντας ως έντυπο και ηλεκτρονική έκδοση ασχολείται με θέματα που αφορούν την ανατολική Θεσσαλονίκη πάνω από μία δεκαετία και καλύπτει την επικαιρότητα με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με γνώμονα την ενημέρωση του κόσμου.
Πολλές φορές καλύψαμε και δημοσιεύσαμε θέματα που δεν ήταν αρεστά σε μερίδα αναγνωστών και ενοχλούσε η αναπαραγωγή και δημοσίευσή τους.
Παρόλα αυτά, συνειδητά έχουμε επιλέξει τη δημοσίευση τέτοιων θεμάτων όχι για να ενοχλήσουμε ή να “συκοφαντήσουμε” πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά πολύ απλά διότι αυτό απαιτεί το δημόσιο συμφέρον.
Ο Ορίζοντας δεν κυκλοφορεί για να “χαϊδεύει αυτιά”, αλλά για να ενημερώνει τους αναγνώστες του αμερόληπτα βασιζόμενος σε στοιχεία και τεκμήρια. Στο μέτρο των δυνατοτήτων του προσπαθεί να αποτελέσει αντίβαρο σε όποια φαινόμενα ασυδοσίας παρατηρούνται στο δημόσιο βίο και τα στηλιτεύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
Αυτή η στάση στο παρελθόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ο Ορίζοντας το έχει πληρώσει με την εύκολη λύση της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, όσων θεώρησαν ότι δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας.
Πολλοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η ενασχόλησή τους με τα κοινά, είναι δική τους προσωπική επιλογή και τους καθιστά δημόσια πρόσωπα ανοιχτά στην κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, εντός των ορίων της νομιμότητας φυσικά. Πέραν αυτών, όταν την κριτική έρχονται να επιβεβαιώσουν στοιχεία δημόσιων αρχών, τότε όχι μόνο η δημοσίευση τους είναι απαραίτητη, αλλά έρχεται και η στιγμή απόδοσης ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.
Επειδή, η χώρα μας αλλά και η τοπική μας κοινωνία αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων μία κρίση που είναι πολιτική, αλλά τα βαθύτερα αίτιά της είναι κοινωνικά και έχουν να κάνουν με τις αξίες που έχουν κυριαρχήσει τις τελευταίες δεκαετίες, δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε επικοινωνιακά παιχνίδια που στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων. Η Ελλάδα και ακόμα περισσότερο η περιοχή μας είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Ο Ορίζοντας είναι εδώ για να ελέγχει όσους έχουν διαχειριστεί και διαχειρίζονται δημόσια εξουσία και θα συνεχίσει να επιτελεί αυτό το λειτούργημα για όσο καιρό του επιτρέπουν οι δυνάμεις του. Οι προσπάθειες φίμωσης καταδεικνύουν το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και κουλτούρας όσων τις τροφοδοτούν και πέφτουν στο κενό.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP