11/6/11

Η απάντηση του πρωθυπουργού στον κ. Τσίπρα

Δεν νομίζετε ότι πρέπει να ακούσουμε και τον πρωθυπουργό της χώρας τι έχει να μας πει;
Άσχετα αν διαφωνούμε μαζί του. Τον έχουμε στήσει στον τοίχο και του χρεώνουμε όλα όσα συμβαίνουν σε μας προσωπικά και στη χώρα.
  Βέβαια ζούμε στην εποχή της μιντιοκρατείας που μία από τις συνέπειες της είναι το κόντεμα της μνήμης μας για το τι συνέβη στο πολύ πρόσφατο παρελθών.

Ο  ίδιος επέλεξε να γίνει πρωθυπουργός, ναι αλλά εμείς τον ψηφίσαμε πριν ενάμιση χρόνο. 
Ακούστε τη είπε στη βουλή την Παρασκευή.  Έχει ενδιαφέρον.

 «Όταν ανέλαβα οι αγορές δεν μας δάνειζαν, το ξέρετε. Δεν μας δάνειζε κανείς από κάποια στιγμή και μετά. Πήγαμε και πήγα εγώ και ζήτησα στήριξη από τους εταίρους μας. Τι είπαμε; Πολύ απλά. Δώστε μας χρήματα για να μην καταστραφούμε. Πολύ απλά. Τι είπαν λοιπόν, μετά από δυσκολίες; Να σας δώσουμε χρήματα. Για πόσο χρόνο; Εσαεί; Σαφώς όχι. Όσο χρειάζεται για να βάλετε τάξη στην οικονομία σας αλλά κάντε οικονομίες και μάλιστα βάζοντας τάξη στην οικονομία σας, φτιάξτε και μια οικονομία βιώσιμη, για να μην μας χρειάζεστε, για να σταθείτε στα δικά σας πόδια με τις δικές σας δυνάμεις. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο για να φύγουμε από την κηδεμονία;
-          Δηλαδή αν φύγει το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Παπανδρέου, θα έχει φύγει το χρέος, θα έχουμε σταθεί στα πόδια μας, έτσι μονομιάς; Αυτή είναι η λύση;
 Νομίζετε ότι θέλουν αυτοί να μας χρηματοδοτούν; Διότι μιλάτε σα να θέλουν αυτοί να μας χρηματοδοτούν. Κάποιοι θέλουν να υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας, ότι ήθελαν την Ελλάδα υπό εποπτεία. Ποια εποπτεία; Τα λεφτά τους μας δίνουν, τα δικά τους λεφτά. Κι όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των φορολογούμενων, αλλά και το ΔΝΤ.
Ξέρετε τι λένε στο ΔΝΤ οι χώρες οι αναδυόμενες; Γιατί δίνουμε σε αυτή την πλούσια χώρα, την Ελλάδα, το μεγαλύτερο πακέτο μαμούθ που έχει ποτέ υπάρξει στην ιστορία του πλανήτη μας, όταν υπάρχουν φτωχές χώρες στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία, που χρειάζονται χρήματα, αλλά δε τους δίνουμε. Θέλουν να μας δώσουν τα χρήματα; Θέλουν να απαλλαγούν από την Ελλάδα κ. Τσίπρα, αυτό πρέπει να το κατανοήσετε.
 Και να πω και κάτι άλλο, γιατί είναι πολύ εύκολο να δικάζει κανείς προθέσεις. Εγώ δεν το κάνω στη ζωή μου και σέβομαι την καλή προαίρεση κάθε Βουλευτή και κάθε πολίτη αυτής της χώρας και θέλω κι αυτό να το σεβαστείτε, διότι ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας θα ήθελε να βγαίνει με το δίσκο για να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες; Και να τα ακούει κι από πάνω, να ακούει τα σχολιανά του;
-    Κανένας δεν το θέλει, σίγουρα όχι εγώ. Αλλά εγώ δεν το κάνω για την πάρτη μου, το κάνω για την Ελλάδα, το κάνω για τον συνταξιούχο, το κάνω για τον εργαζόμενο, το κάνω για τη μικρομεσαία επιχείρηση, το κάνω για τον καταθέτη, το κάνω για τη νέα γενιά.
 Σήμερα πονάμε όλοι και θα πονάμε αυτά τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, τα δυο-τρία δύσκολα χρόνια. Αλλά θα ήταν πολύ πιο δύσκολα αν δεν έτρεχα κι αν δεν τρέχαμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Θέλω να μου πείτε, αγαπητοί συνάδελφοι, με ειλικρίνεια κάποια στιγμή, γιατί το έθεσα και στους Αρχηγούς των κομμάτων: Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά; Πέστε μου, πέστε το κ. Τσίπρα, τα θέλετε ή όχι; Πολύ καθαρά, όχι μισόλογα, θέλετε να τα διεκδικήσω αυτά τα λεφτά ή όχι;
 Αν μου πείτε, «άντε φτύσε τους», τα λέω πολύ-πολύ λαϊκά, αλλά όλοι να το πούνε, όλοι μας να το πούμε εδώ πέρα, να το κάνω. Ξέρετε, πολλές φορές κι εγώ το ίδιο αισθάνομαι, ανθρώπινα, άει στο καλό λέω με αυτούς που έχουμε από πάνω μας στα κεφάλια μας. Αλλά είναι αυτή υπεύθυνη στάση; Θα ήταν πολύ εύκολο αυτό να το πω και να κάνω τον ήρωα και να αισθανθώ προς στιγμήν εθνική ανάταση.
-    Ξέρετε ποια θα ήταν η επόμενη μέρα όμως; Ποια εθνική ανάταση θα αισθανόμασταν την επόμενη μέρα που θα φεύγαμε από το ευρώ; Που δε θα είχαμε να πληρώσουμε; Ξέρετε ότι το έλλειμμά μας σήμερα, όχι χθες, σήμερα είναι όσο ολόκληρη η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων.
-    Πολύ εύκολα λοιπόν, να φύγουμε, και να τους πούμε να φύγετε, την επόμενη ημέρα όμως, δεν θα είχαμε να πληρώσουμε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους μαζί. Αυτή θα ήταν η εθνική στάση, η πατριωτική στάση κ. Τσίπρα;
-    Και βέβαια θα είχαμε χάσει μαζί με αυτό και τη μεγάλη ευκαιρία επιτέλους να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο, με τις λιγότερο επώδυνες διαδικασίες, διότι αυτές οι διαδικασίες που είναι επώδυνες είναι πολύ λιγότερο επώδυνες από ότι θα ήταν εάν είχαμε καταστραφεί».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP