29/6/11

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού για τις κεραίες

Από την Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού λάβαμε την παρακάτω επιστολή: 


Πρός Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
Δημ. Παρατάξεις Δ.Θερμαικού

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και των σχολείων του Δήμου ζητάει την άμεση απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά στο σχολείο της Αγ. Τριάδος αλλά και όσων βρίσκονται κοντά σε σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού.
Σας επισημαίνουμε ότι οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι τον Σεπτέμβριο να βάλουν τα παιδιά σε σχολεία που βρίσκονται κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και θα προβούν σε κινητοποιήσεις.
- Δεν μπορούμε ακούσια να υφιστάμεθα πολλαπλάσια βλάβη στην υγεία των παιδιών μας από τις κερδοσκοπικές επιλογές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας με την εγκατάσταση των κεραιών όπου αυτές θέλουν χωρίς αυστηρά ελεγχόμενη χωροθετημένη και κοινωνικά συμφέρουσα επιλογή.
- Η επίκληση των ορίων της Ε.Ε δεν αποτελεί άλλοθι, διότι η επιλογή της Ε.Ε ήταν θέσπιση τους ως κατώτερο πλαφόν στο σύνολο των χωρών-μελών ενώ η επιτρεπόμενη ακτινοβολία κατά χώρα εξαρτάται από το ανάγλυφο της και τις καιρικές συνθήκες αλλά και από την πίεση των πολιτών.
- Είναι σημαντικό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχεται την Ευρωπαϊκή αρχή της προφύλαξης που σημαίνει ότι ακόμη και η όποια επιστημονική αβεβαιότητα για την επικινδυνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δημιουργεί τεκμήριο υπέρ της υγείας και είναι αναγκαία η λήψη μέτρων προφύλαξης από ενδεχόμενη βλάβη.
Άρα οι κεραίες θα πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές και ειδικά από σχολεία.

Απαιτούμε

Να εφαρμοσθεί άμεσα η απόφαση της Πολεοδομίας που κρίνει ότι είναι παράνομη η εγκατάσταση της κεραίας

Με την επιστολή μας αυτή σας καλούμε να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημα και την συμπαράσταση σας στις ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των γονέων.                                                              Για το Δ. Σ
Η Πρόεδρος                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας


Βουλγαράκη Ιωάννα                                                                               Καλογιάννης Ευάγγελος

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  29 Ιουνίου 2011 - 11:13 π.μ.  

Όταν λέτε "μακριά οι κεραίες από το σχολείο μας", εννοείτε να πάνε σε άλλο;

Αν δεν θέλετε τις κεραίες το θέμα είναι απλό: πετάξτε τα κινητά σας.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP