3/6/11

Για να μην ξεχνάμε

Ο Σύλλογος απογόνων των από το Σχολάριο Ανατολικής Θράκης καταγομένων προσφύγων (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΑΡΙΩΤΩΝ) με το από 21-4-2011 έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου του Δήμου Θέρμης πρότεινε, να τιμήσει η Κοινότητα τους δύο πρώτους δασκάλους τους χωριού ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΡΚΟΥΔΗ και ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, τους δύο πρώτους ιερείς ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΟ και ΦΩΤΙΟ ΦΕΡΕΝΙΔΗ και τους δύο πρώτους Προέδρους ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΖΑΚΗ και ΝΙΚΟΛΑΟ ΖΗΣΗ, οι οποίοι ως κεφαλές του χωριού στα δύσκολα χρόνια...
της πρώτης εγκατάστασης των προσφύγων από το 1922 και μετά έδωσαν το όνομα Κάτω Σχολάρι, ίδρυσαν το Δημοτικό Σχολείο, την εκκλησία, την Κοινότητα και τον Γ. Π. Συνεταιρισμό και συνέβαλλαν στη μάθηση και στην εκπαίδευση, στη διατήρηση της παράδοσης και της οικογέ-νειας και στην ανάπτυξη και την πρόοδο, και τα ονόματα των οποίων δεν πρέπει να ξεχάσουμε οι νεότεροι.
Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε, ότι «Έχοντας υπόψη ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ονοματοδοσίας στο Κ. Σχολάρι σε δρόμους και πλατείες κατά τον πρώην Δήμο Μίκρας, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας δείχνοντας την ευαισθησία και την συμπαράστασή του, στο σύλλογο και την προσπάθειά του, αλλά και για να μην λησμονήσουν οι απόγονοι των πρώτων κατοίκων του χωριού την ιστορία του, προτείνει σε περίπτωση επέκτασης του οικισμού και εφόσον δημιουργηθούν νέοι δρόμοι και πλατείες τότε θα μπορούμε να τα ονομάσουμε με τα ονόματα των πραναφερθέντων».
Από την παραπάνω απόφαση ανακύπτουν τα ερωτήματα : Σε ποιόν ή σε ποιους προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο ; Σε ποια (υποθετική) περίπτωση επέκτασης του οικισμού αναφέρεται ; Γιατί, εφόσον θα δημιουργηθούν νέοι δρόμοι και πλατείες ; Υπάρχει περίπτωση να μη δημιουργηθούν νέοι δρόμοι και νέες πλατείες ; Το συμπέρασμα και το σχόλιο στην παραπάνω απόφαση είναι ; ΆΣΤΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ή ΖΗΣΕ ΜΑΗ, ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ !!!
Α.Α


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP