28/5/11

Ξεκίνησε η στελέχωση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη

Με ανακοίνωση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Σωκράτης Ξυνίδης καλούνται μόνιμοι ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποσπαστούν για τη στελέχωση της “Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης” (ΕΜΑ) στη Θεσσαλονίκη.
Στην πρόσκληση που επισυνάπτεται περιγράφονται αναλυτικά οι θέσεις, τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων και οι προϋποθέσεις. Η κατάθεση των αιτήσεων πρέπει να γίνει στη Δ/νση Διοικητικού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας ( Νίκης 5 -7 ,Σύνταγμα Τ. Κ 101 80 ) από τις 23.5.2011 έως τις 13.6.2011.
Υπενθυμίζουμε πως η ίδρυση της ΕΜΑ ήταν υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για ν αποκτήσει η Βόρειος Ελλάδα για πρώτη φορά ουσιαστικές αρμοδιότητες σχεδιασμού και εφαρμογής περιφερειακής πολιτικής. Η συγκρότηση της δομής ξεκίνησε με πρωτοβουλία του π. Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκου Μπόλαρη με στόχο την ανάπτυξη μιας πρότυπης κυβερνητικής δομής που θα είναι ο καταλύτης για την προώθηση προηγμένων επενδυτικών σχεδίων στη Βόρεια Ελλάδα και με προοπτική να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού συνεχίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σωκράτης Ξυνίδης.
Η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης υπάγεται απευθείας στον Υπουργό και έχει ως σκοπό, στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής του Υπουργείου, το σχεδιασμό, την προώθηση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας−Θράκης (Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με προώθηση των αρχών της αειφορίας και της περιβαλλοντικής ευθύνης στις υποδομές που χρησιμοποιεί και με πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων αρχών διοίκησης.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP