9/5/11

Χωρίς αποτέλεσµα τα νέα µέτρα κατά της φοροδιαφυγής εκτιµά το ΒΕΘ

Για επανάληψη µεγαλεπήβολων σχεδίων, χωρίς ουσιαστικά αναµενόµενα αποτελέσµατα, κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιµελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) αναφερόµενο στο νέο πακέτο µέτρων κατά της φοροδιαφυγής που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσνταντίνου.
Κουραστήκαμε να ακούµε σχέδια επί σχεδίων για την πάταξη της φοροδιαφυγής που όµως δεν έχουν αντίκρισµα. Το ΒΕΘ είναι υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, καθώς και υπέρ του ενδελεχούς ελέγχου σε όσους διαβιώνουν πλουσιοπάροχα....

ωστόσο µέχρι σήµερα βλέπουµε ότι τα µόνιµα υποζύγια είναι οι µικροµεσαίοι επιχειρηµατίες, οι µισθωτοί και οι συνταξιούχοι. ∆υστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να µην αντιλαµβάνεται το µέγεθος του προβλήµατος που αντιµετωπίζει η χώρα και «βάζει σε ένα τσουβάλι» όλους του φορολογούµενους ανακοινώνοντας παράλληλα µέτρα κατά της φοροδιαφυγής των µεγαλοοιφειλετών, που δυστυχώς, όµως δεν πληρώνουν ποτέ» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισηµαίνοντας ότι τα µέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Παπακωνσνταντίνου είναι καθαρά αστυνοµικού χαρακτήρα. «Πολύ φοβάµαι ότι τα νέο πακέτο µέτρων δεν θα αποδώσει. Πως είναι δυνατόν οι επιχειρηµατίες να αποδώσουν το ΦΠΑ, από το οποίο η πολιτεία προσδοκά έσοδα, όταν οι ίδιοι δεν το έχουν εισπράξει;» διερωτάται ο πρόεδρος του ΒΕΘ επισηµαίνοντας ότι για να αποκατασταθεί το έλλειµµα εµπιστοσύνης µεταξύ πολιτών και πολιτείας, που όπως επισήµανε ο κ. Παπακωνσνταντίνου έχει δηµιουργηθεί λόγω της φοροδιαφυγής, θα πρέπει το κράτος να δώσει, πρώτα, το καλό παράδειγµα.
«Από τη στιγµή που το κράτος δεν επιδεικνύει συνέπεια και αξιοπιστία στις δικές του υποχρεώσεις και οφειλές - δεν µπορεί να εξαντλεί την αυστηρότητα του σε πολίτες που είναι ασυνεπείς επειδή το ίδιο το κράτος τους χρωστά» σηµειώνει ο κ. Παπαδόπουλος υπογραµµίζοντας ότι η αυστηροποίηση των µηχανισµών ελέγχου θα αποκτήσει ισχυρό έρεισµα αν συνοδευτεί από τη µείωση των φορολογικών συντελεστών, δίνοντας µε τον τρόπο αυτό σε όλους τους πολίτες κίνητρο για φορολογική συνέπεια.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP