9/5/11

Δελτίο τύπου από το "Χαμόγελο του παιδιού"

«Το χρονικό της εγκατάλειψης ενός βρέφους»
Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αναποτελεσματικότητας του συστήματος, το οποίο αδυνατεί να προστατεύσει τα παιδιά - θύματα.

Στις 6/5/2011 η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS – 1056» ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι βρέφος 7μηνών εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα στο παιδί ελπίζοντας ότι δεν θα βρεθεί ξανά στους δρόμους.
Κατά την αναζήτηση του αρχείου μας βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Λίγους μήνες πριν, κληθήκαμε να στηρίξουμε δύο φορές ( σε διάστημα μόλις δυο μηνών ) το συγκεκριμένο βρέφος αφού η μητέρα του είχε συλληφθεί για εξώθηση σε επαιτεία. Και τις δύο φορές ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στάθηκε δίπλα στο παιδί, το οποίο δυστυχώς αποφασίστηκε να δοθεί πίσω στη μητέρα του.
Όλοι εμείς αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει για να οργανωθεί ουσιαστικά επιτέλους ο κρατικός μηχανισμός και να προστατεύσει αυτό το παιδί αλλά και τόσα άλλα παιδιά – θύματα για να μην ξαναβρεθούν στους δρόμους;

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP