20/5/11

Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας

Στην άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2011», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου 2011, στην περιοχή του φράγματος Τριαδίου Θέρμης, συμμετείχαν οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας».

Η άσκηση διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμοι και Εθελοντικές Ομάδες του Νομού Θεσσαλονίκης που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, οι εμπλεκόμενες ομάδες μετά την ενημέρωσή τους για «φωτιά στο Τριάδι», έσπευσαν στο σημείο και με το συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέλαβαν να επέμβουν για την κατάσβεσή της. Οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» ήταν από τις πρώτες ομάδες που έφτασαν στο σημείο και συμμετείχαν με ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ κάθε ομάδα συνέδραμε ανάλογα με τον εξοπλισμό και το δυναμικό που είχε στη διάθεσή της (εθελοντές με ατομικό εξοπλισμό, πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες κλπ.).
Στην άσκηση έλαβαν μέρος δεκάδες εθελοντές από ομάδες του Νομού Θεσσαλονίκης που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π., ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair (καναντέρ). Η άσκηση, η οποία διεξήχθη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Σημειώνεται ότι οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας» θα πραγματοποιήσουν φέτος για δεύτερη χρονιά, περιπολίες πυροπροστασίας στα αλσύλλια της περιοχής κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας τους, θα παρακολουθήσουν το επόμενο δεκαήμερο δύο εκπαιδεύσεις για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί από την ΕΔ.ΟΜ.Α.Κ. και την Εθελοντική Ομάδα Δήμου Χορτιάτη στο Φράγμα της Θέρμης και η δεύτερη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στόχος των «Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας», είναι να συνδράμουν στην προστασία των αλσυλλίων του Δήμου Θέρμης και στον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν εστιών φωτιάς, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο σοβαρό συμβάν που θα απειλήσει τους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP