13/5/11

Θέλει ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ…

Ακούσαμε χθες μέσα από το διαδικτυακό ραδιόφωνο τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού.  Μιας και δεν έχεις εικόνα είσαι αναγκασμένος  να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που λένε οι ομιλητές. Έτσι μπορείς να κρίνεις νηφάλια και να καταλάβεις καλύτερα τι θέλει να πει ο καθένας κι αν είσαι και λίγο «μυημένος» βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα.

Χθες λοιπόν μπορούσες, λόγω των θεμάτων (υπήρχε οικονομική διάσταση), να διαπιστώσεις ποιος έχει «εύκολη συνείδηση», ποιος  λαϊκίζει, ποιος μιλάει και δεν λέει τίποτα και ποιος δημοτικός σύμβουλος έχει αντιληφθεί πραγματικά το ρόλο του.
Να μη μιλήσουμε για την κατάντια κάποιων που φαινόταν από μακριά ότι ήταν σε …διατεταγμένη υπηρεσία.
Και αν νομίζουν ότι λέμε λόγια θα παρακαλέσουμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. να μοιράσει το ηχητικό αρχείο στους δημοτικούς συμβούλους για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους. Θα βγάλουν συμπεράσματα.
Δεν θα πούμε τιποτ’ άλλο γι’ αυτούς…δεν αξίζει τον κόπο αλλά πρέπει να σταθούμε σ’ εκείνους τους συμβούλους που ξεχωρίζουν, που δεν υπολογίζουν πολιτικό κόστος και τιμούν την ψήφο του πολίτη και δείχνουν ότι θέλουν να τον υπηρετήσουν.
Έχουν θέση και δεν φοβούνται να την εκφράσουν. Καλά θα κάνουμε να τους δείξουμε εμπιστοσύνη και να προχωρήσουμε με αυτούς γιατί έχουν τεκμηριωμένη άποψη και τη λένε ίσια πέρα χωρίς περιστροφές. Καταλαβαίνεις ότι έχουν δουλέψει το θέμα κι έχουν πρόταση. Και στην τελική, είναι ξεκάθαρο ότι υποστηρίζουν τα συμφέροντα του δήμου.
Κι επειδή πρέπει να μιλάμε και με ονόματα θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα μεταξύ άλλων δημοτικών συμβούλων και στον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Κούτουκα και στον αντιδήμαρχο κ. Λαζαρίδη που με τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις τους έδειξαν πώς πρέπει να υπερασπίζονται οι αιρετοί την δημόσια περιουσία.
Οι δήμοι δεν είναι ευαγή ιδρύματα ώστε να περιθάλπουν τον κάθε λογής αφερέγγυο «επενδυτή». Ούτε να κάνουν ψηφοθηρική πολιτική σε όποιον τους χτυπήσει την πόρτα. Έλεος πια με αυτού του είδους τον λαϊκισμό. Επιτέλους κάποιος πρέπει να δουλέψει σ’ αυτή τη χώρα!!!
Όσο για τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά...άστο καλύτερα!!!

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP