12/5/11

Σύσκεψη για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία

Η πρόοδος των διαδικασιών για τη λειτουργία αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα εξεταστεί σε ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, στις 16.00, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης (πρώην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Καθ. Ρωσσίδη 11).

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου, που εκπονεί τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της θαλάσσιας σύνδεσης του κέντρου της πόλης, με τα ανατολικά προάστια βραχυπρόθεσμα, καθώς και με άλλες περιοχές (π.χ. Δυτική Θεσσαλονίκη) μεσομακροπρόθεσμα, η οποία ανατέθηκε έπειτα από διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Αυγούστου. Η εξεύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή των στάσεων και χώρων υποδοχής των επιβατών μπορεί να κάνει ελκυστικότερο το έργο για τους ιδιώτες, στους οποίους απευθύνεται, καθώς θα ελαχιστοποιήσει το κόστος της επένδυσης, προς όφελος των πολιτών.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP