9/5/11

Το Άγιο Φως σε εκατομμύρια σπίτια μέσω της 4Ε

Του Γιώργου Ροδάκογλου Δημοσιογράφου

Σε δεκαπέντε περίπου εκατομμύρια υπολογίζονται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη για τρίτη συνεχή χρόνια το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Ο Εκκλησιαστικός Τηλεοπτικός Σταθμός 4Ε που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη δέχεται καθημερινά από πιστούς, εκατοντάδες τηλεφωνήματα από την Ελλάδα και την Ομογένεια που ζητούν για τρίτη φορά την επανάληψη της τρίωρης ζωντανής μετάδοσης...

από τον Πανάγιο Τάφο. Άνθρωποι ανήμποροι , άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν έως τους Αγίους Τόπους είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Ανάσταση του Κυρίου.
«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, που εκπληρώσατε, ένα όνειρο ζωής . Μέσω της 4Ε πήγα στους Αγίους τόπους και προσκύνησα», ανέφερε συγκινημένη μια καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και η οποία επιθυμεί την ανωνυμία της.
Η περιγραφή των όσων διαδραματίζονται κάθε χρόνο στους Αγίους Τόπους γίνεται από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Μπαρδάκα, ο οποίος προσδίδει ένα ξεχωριστό κύρος και τεκμηριώνει τα γεγονότα με απόλυτη ακρίβεια
\«Η συγκίνηση είναι ιδιαίτερη», τονίζει ο π. Ιουστίνος, «η αγωνία είναι ζωντανή γιατί η αφή του Παναγίου Φωτός είναι πάντοτε ένα θαύμα και δεν ξέρουμε αν θα επαναληφθεί».
Η σύνδεση για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (12:00.-14:30) ενώ στο σχολιασμό κυρίαρχη θέση είχε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος. «Βιώνουμε κάθε χρόνο το απόλυτο θαύμα η κατάνυξη είναι μοναδική - υπογραμμίζει και επισημαίνει- δεχόμαστε εκατοντάδες τηλεφωνήματα μέσα από τα οποία μας λένε οι πιστοί ότι μας βλέπου σε ολόκληρο τον κόσμιο»
Η είσοδος της πατριαρχικής πομπής στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, η τρισσή λιτανεία πέριξ του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, οι αλαλαγμοί του πιστού ποιμνίου και της νεολαίας του Πατριαρχείου, η απόδυση των πατριαρχικών αμφίων πριν την είσοδο του Πατριάρχη στο ιερό κουβούκλιο, ο έλεγχος του Πατριάρχου από τους εκπροσώπους των άλλων δογμάτων, η στιγμή της αφής του Αγίου Φωτός και ο διαμερισμός του στους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ναό ήταν κάποιες από τις εικόνες που μετέφερε για μια ακόμα φορά η 4Ε στα σπίτια των χιλιάδων ορθοδόξων που παρακολούθησαν την τελετή.

Ο Εκκλησιαστικός Τηλεοπτικός Σταθμός 4Ε είναι ο μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο που συνδέεται δορυφορικά κάθε χρόνο με τα Ιεροσόλυμα και μεταδίδει την εικόνα σε ολόκληρο τον πλανήτη . Eκτός από τις επίγειες μεταδόσεις αλλά και μέσα από τις συχνότητα του δορυφόρων Sat hellas, της ιστοσελίδα www.tv4e.gr, και ένα δορυφόρο της Αυστραλίας ), χιλιάδες Ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή, στην Αυστραλία και διαδικτυακά σε Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν με κατάνυξη το θαυμαστό γεγονός της αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο πραγματοποιείται εδώ και δεκάδες αιώνες στα Ιεροσόλυμα, Χάριτι Θεού, από τον ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Παράλληλα, μέσω της εικόνας μεταφέρεται ο παλμός της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων που διαφυλάττει τα δικαιώματα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και κρατά ψηλά την Ελληνική και αγιοταφική σημαία, αλλά ποιμαίνει το ποίμνιό της με υψηλό αίσθημα εκκλησιαστικής ευθύνης. Δέος, κατάνυξη και ανάμεικτα συναισθήματα πλημμυρίζουν όσους συμμετέχουν έστω και από μακριά στην αφή του Αγίου Φωτός.
Με τη σύνδεση αυτή, αλλά και με άλλες παρόμοιες απευθείας μεταδόσεις και εκπομπές, όπως τα αφιερώματα («Εκεί που βάδισε ο Χριστός», «Ταξιδεύοντας στη Ρωμιοσύνη») η 4Ε αποβλέπει στην ενημέρωση των τηλεθεατών και στην δυνατότητα συμμετοχής του σε λατρευτικές τελετές που για τους περισσότερους αποτελεί μακρινό απραγματοποίητο όνειρο. Η μεγάλη σημασία του Αγίου Φωτός είναι ότι όλοι μοιραζόμαστε την ώρα της Ανάστασης αυτή την φλόγα από την ίδια πηγή. Και είναι αυτό το Φως που πηγάζει από τον Κενό Τάφο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Αυτή η φλόγα της Ανάστασης ένωσε και φέτος χιλιάδες πιστούς σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Η 4Ε έχοντας πλήρη επίγνωση της αποστολής της θα συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει το Φώς του Χριστού στις καρδιές των Ορθοδόξων όπου γής
.www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP