12/5/11

2ος Λαϊκός δρόμος Θυσίας και Μνήμης

Τρέχω στο Παρόν – Τιμώ το παρελθόν

Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση ο 2ος Λαϊκός Δρόμος “ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ” του Δήμου Θέρμης πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από: το Αθλητικό Κέντρο Θέρμης, το Σωματείο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Θέρμης και το Αθλητικό Φυτώριο Στίβου ‘ΑΔΩΝΙΣ’ Θέρμης σε συνεργασία με την ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.
Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα έχει οριστεί η Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα 11:00 πμ.
Αφετηρία και τερματισμός θα είναι η πλατεία Παραμάνα (κεντρική πλατεία της Θέρμης), ενώ η διαδρομή, συνολικού μήκους 5.000 μ. διέρχεται από τους βασικούς δρόμους που περικλείουν τον οικισμό της Θέρμης.
Πρόκειται για φόρο τιμής στους 353.000 Έλληνες του Πόντου που εξοντώθηκαν από το τουρκικό καθεστώς το διάστημα 1916-1923 στις “λευκές πορείες”. Στόχος είναι η ενίσχυση του αγώνα για την αναγνώριση από την Τουρκία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Είναι ένα μήνυμα ΕΙΡΗΝΗΣ και ΦΙΛΙΑΣ. Είναι ένα μέσο προαγωγής αξιών που ο αθλητισμός, με την κλασσική σημασία του όρου, μπορεί να προσφέρει. Αξίες τόσο παρεξηγημένες, ταλαιπωρημένες και ίσως ξεχασμένες τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όπως η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η συνεργατικότητα, ο σεβασμός στον πολιτισμό και στη διαφορετικότητα.
Εμείς, σε πείσμα των καιρών, εξακολουθούμε με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό να λειτουργούμε σε αυτά τα πλαίσια. Αντλούμε τη δύναμή μας από την αστείρευτη δεξαμενή του κόσμου, ο οποίος ανεξαρτήτως ηλικίας και οικονομικής κατάστασης ενδιαφέρεται, συμμετέχει και μας συμπαραστέκεται.
Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τις τριακόσιες (300) συμμετοχές που είχαμε πέρσι, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι ξέρουμε να τιμούμε το παρελθόν, τρέχοντας στο παρόν.
Στο 2ο Λαϊκό Δρόμο Θυσίας και Μνήμης μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες ανεξαρτήτου ηλικίας. Έχει αγωνιστικό αλλά και συμμετοχικό χαρακτήρα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Αθλητικό Κέντρο Θέρμης, τηλ. 2310 463755

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP