9/4/11

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

«Το περιβάλλον ανήκει σε όλους και έχουμε την ηθική υποχρέωση να το διαφυλάξουμε και να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε εσκεμμένη ή μη καταστροφή του», επεσήμανε εμφαντικά ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, κατά τη διάρκεια της 1ης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας.

Βασικός άξονας της συζήτησης, στην οποία παραβρέθηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την πολιτική προστασία στην ενότητα Θεσσαλονίκης, κ. Μπάλλας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας, Κ. Κοκολάκης, ο Προϊστάμενος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, Α. Αϊναλής, εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, Διευθυντές και Προϊστάμενοι του Δήμου και των Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και μέλη των Δ.Σ. των εθελοντικών οργανώσεων (ΕΘΟΠΑΚ-ΕΘΟΠΑΚΕ-ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΛΙΕΩΝ) της περιοχής κα, ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από 1/5 – 31/10.
Επιπροσθέτως, όπως τονίστηκε ιδιαιτέρως από όλους τους ομιλητές, οι πυρκαγιές, που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στον τόπο μας, σύμφωνα με μελέτες ειδικών και συμπερασμάτων που εξάγονται από συγκριτικά στοιχεία, οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια και θα πρέπει να είμαστε σε αφύπνιση και να μην επαναπαυόμαστε.
Μεταξύ άλλων, καταστήθηκε σαφές ότι η ενημέρωση και συμμετοχή των εμπλεκομένων με το Σ.Τ.Ο. υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Δήμου Θερμαϊκού για την ελάττωση ή τον περιορισμό επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης κρίσης, όπως η πυρκαγιά και προϋποθέτει ταχεία κινητοποίηση και συντονισμένη χρησιμοποίηση όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.
Τέλος, συμφωνήθηκε η πλήρης συνεργασία μεταξύ των φορέων, τόσο για τα πρακτικά θέματα όσο και για τον συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανημάτων, ώστε την 1η Μαΐου ο Δήμος να είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει, τυχόν, δυσάρεστα περιστατικά.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP