13/4/11

Έντάξη αντιπλημμυρικών έργων του Δήμου Θέρμης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Υποδομών

Με το πόσο των 3.500.000 ευρώ χρηματοδοτεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων το αντιπλημμυρικό έργο που αφορά στη «Διευθέτηση τμήματος του ρέματος από τον οικισμό Θέρμης ως το γήπεδο Τριαδίου μεταξύ των διατομών Δ142 και Δ166» ικανοποιώντας το αίτημα του Δήμου Θέρμης.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει εκπονηθεί και υλοποιείται από το Δήμο Θέρμης.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τα έργα διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας των χειμάρρων Πανοράματος-Θέρμης και Τριαδίου- Θέρμης «Βαθυλάκου» συνολικού μήκους 3,76 χλμ. Ο Δήμος Θέρμης χρηματοδότησε με 130.000 ευρώ από ίδιους πόρους τη μελέτη. Το συνολικό κόστος των έργων προϋπολογίζεται 12,5 εκ. ευρώ.
Ήδη, ο Δήμος έχει κατασκευάσει με δική του ευθύνη και χρηματοδότηση δύο γέφυρες στο ρέμα Πανοράματος στην περιοχή επέκτασης του οικισμού της Θέρμης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή άλλων δύο γεφυρών στην ίδια περιοχή συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.
Τη συνδρομή του υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, για να ενταχθούν τα «ώριμα» έργα σε προγράμματα χρηματοδότησης, ώστε να ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική προστασία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος όταν ο υφυπουργός επισκέφτηκε τα τεχνικά αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής καθώς και τα σημεία όπου δημιουργήθηκαν τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Οκτωβρίου.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP