25/3/11

Αρμοδιότητες Αντιδημαρχίας Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θερμαϊκού»

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011, στη Ν. Μηχανιώνα - έδρα της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την καθαριότητα του Δήμου Θερμαϊκού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, οι επόπτες καθαριότητας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας κ. Κωνσταντίνος Βογιατζής και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Ιωάννης Αλεξανδρής.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αφορούν την Αντιδημαρχία, έγινε καταγραφή όλων των απόψεων και προγραμματισμός εργασιών εν’ όψη της καλοκαιρινής περιόδου.
Τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν ιδιαιτέρως τους συμμετέχοντες ήταν ο καθαρισμός των ρεμάτων, η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων καθώς και όσο το δυνατό ταχύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.


Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας και είναι αρμόδια για:
• την εξασφάλιση της αποκομιδής και της μεταφοράς των απορριμμάτων,
• τη χωριστή αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών,
• την εξασφάλιση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων,
• την προστασία και την αναβάθμιση του τοπικού φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος,
• τη συντήρηση των χώρων πρασίνου και
• τη λειτουργία των Κοιμητηρίων.
Στα πλαίσια της ορθής διεκπεραίωσης της καθαριότητας του Δήμου μας αλλά και της ομαλής λειτουργίας όλων των προγραμμάτων ανακύκλωσης που διενεργούνται σ’ αυτόν, οι δημότες και γενικότερα όσοι ζουν αλλά και εργάζονται στο Δήμο Θερμαϊκού μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά υιοθετώντας μια σειρά από απλές καθημερινές κινήσεις.
Τα απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους, σε σακούλες δεμένες καλά χωρίς να παραλείπουν οι δημότες να κλείνουν τα καπάκια των κάδων. Οι κάδοι σε καμία περίπτωση δεν μετακινούνται από τη θέση τους παρά μόνο από προσωπικό του δήμου όταν κρίνεται απαραίτητο.
Αναφορικά με τα ογκώδη ή τα κηπευτικά απορρίμματα, οι δημότες θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με το γραφείο Αντιδημάρχου πριν κατεβάσουν τα εν λόγω αντικείμενα στο δρόμο.
Ουσιαστικό βήμα για την επιτυχία των προγραμμάτων ανακύκλωσης είναι να μην πετούν κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.
Για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης είναι σημαντικό να μην απορρίπτονται στο δρόμο χαρτάκια, γόπες και άλλα μικροαντικείμενα αλλά στα ειδικά καλάθια του Δήμου.
Ένα εξίσου σημαντικό βήμα για την καλυτέρευση της εικόνας της πόλης αλλά και για την εξασφάλιση της υγιεινής, που αφορά στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, είναι να μαζεύουν από τα πάρκα και τους δρόμους της πόλης οι ίδιοι σε σακουλάκια που θα έχουν μαζί τους, τις ακαθαρσίες των ζώων τους.
Οι προσπάθειες για έναν καθαρό Δήμο Θερμαϊκού δε σταματούν εκεί. Οι δημότες δεν πρέπει να πετούν τα απορρίμματά τους και κάθε μορφής υλικά ή αντικείμενα σε ακάλυπτους χώρους όπως οικόπεδα, πάρκα, άλση, δασικές εκτάσεις εντός και εκτός σχεδίου πόλεως, ενώ είναι ουσιαστικής σημασίας να φροντίζουν για την καθαριότητα της ιδιοκτησίας τους ή του οικήματός τους ακόμα κι όταν αυτό δε χρησιμοποιείται πλέον.
Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να τοποθετούνται αφίσες, πανό και κάθε είδους διαφημιστικά, οπουδήποτε, παρά μόνο σε ταμπλό ειδικά για διαφημίσεις.
Συγκεκριμένα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι εξίσου σημαντικό να συμβάλλουν και εκείνοι με τη σειρά τους στην καθαριότητα και την εξυγίανση του περιβάλλοντος στην πόλη. Πρώτα από όλα, τα απορρίμματα των καταστημάτων θα πρέπει να απορρίπτονται μόνο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Όσον αφορά στα κιβώτια και κάθε είδους συσκευασία θα πρέπει να διπλώνονται και να συμπιέζονται ώστε να μειωθεί ο όγκος τους πριν τοποθετηθούν στους κάδους.

Τα τηλέφωνα στα οποία οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με την Αντιδημαρχία, είναι τα παρακάτω:

Γραφείο Αντιδημάρχου: Καρασταμάτη Αγγελική 2392330324
Λιόλιου Παρασκευή 2392330333

Επόπτες Καθαριότητας:
Δ. ΕΝ. Θερμαϊκού: Μαυρίκος Γιώργος 2392024022
Γκουντουλάκης Στράτος 2392024022
Χριστοδούλου Γαβριήλ 2392024022

Δ. ΕΝ. Μηχανιώνας: Χατζηθεοδωρίδης Κωνσταντίνος 2392330367

Δ. ΕΝ. Επανομής: Σκυλίτσης Ανδρέας 2392045170

E-MAIL gr.perivallon.thermaikos@n3.syzefxis.gov.gr


Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και ΠρασίνουΚωνσταντίνος Βογιατζής


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP