15/3/11

Ο Γιάννης Καψιδάκης και το΄΄Το Μήλον της Έριδος΄΄ στο Δήμο Κέρκυρας

O Ζωγράφος και Χαράκτης Γιάννης Καψιδάκης, και οι μαθητές του από ΄΄Το Μήλον της Έριδος΄΄, Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών του Γυμνασίου Βασιλικών Θεσσαλονίκης, θα εκθέσουν στην ΄΄Αίθουσα Τέχνης΄΄ της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας, για δεύτερη φορά στα Παλιά Ανάκτορα, από 18 – 31 Μαρτίου 2011.
Ο δάσκαλος του Εργαστηρίου θα παρουσιάσει μικρά σχέδια και κατασκευές, ενώ οι μαθητές την τελευταία τους δουλειά από το εργαστήρι της Ξυλογραφίας, της Γλυπτικής και της Αγγειοπλαστικής..
Επίσης στο χώρο της έκθεσης, δάσκαλος και μαθητές, θα μεταφέρουν και θα στήσουν ένα εργαστήρι χαρακτικής, στο οποίο θα δουλέψουν και θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες, υλικά, εργαλεία που αφορούν την τεχνική της ξυλογραφίας σε πλάγιο ξύλο, λευκή, μαύρη, μικτή, χρωματιστή χάραξη, με τον ανορθόδοξο και ορθόδοξο τρόπο και την τεχνική της χαλκογραφίας, ψυχρή, θερμή χάραξη, μαυρόασπρη και χρωματιστή, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 από τις 9-2μμ και 5-9μμ, με σκοπό την επίσκεψη φιλότεχνων και μαθητών στην έκθεση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 στις 7μμ
και η διάρκεια έως 31 Μαρτίου 2011.

Ο Καψιδάκης πραγματοποίησε 36 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε μέρος σε περισσότερες από 200 ομαδικές. Παρουσίασε 32 διαλέξεις – σεμινάρια για την χαρακτική και πηρε μέρος σε 5 επιστημονικά συνέδρια με θέμα τη Χαρακτική στην Ελλάδα. Τιμήθηκε με 4 καλλιτεχνικά βραβεία, έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Εργαστήρι Eικαστικών Τεχνών του Γυμνασίου Βασιλικών, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του γυμνασιάρχη Χάρη Καϊτατζή μετά από πρόταση του δασκάλου του εργαστηρίου Γιάννη Καψιδάκη. Φέτος συμπλήρωσε 13 χρόνια αδιάκοπης και επίπονης προσπάθειας, δασκάλου και μαθητών. Οργανώθηκαν και εξοπλίσθηκαν τα Εργαστήρια Ελευθέρου Σχεδίου, Ζωγραφικής, Χαρακτικής (Ξυλογραφίας και Χαλκογραφίας), Αγγειοπλαστικής, Γλυπτικής, Μαυρόασπρης Φωτογραφίας, Κοσμήματος και Ιστορίας της Τέχνης. Αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας προσπάθειας είναι η δημιουργία μιας μεγάλης συλλογής 800 κορνιζωμένων χαρακτικών έργων (και χιλιάδες ακορνίζωτων) με θεματικές ενότητες, ΄΄Μήλον της Έριδος΄΄, Μίλα μου… για Μήλα΄΄, ΄΄Ολυμπιακοί Αγώνες 2004΄΄, η συλλογή Σχεδίων με τίτλο ΄΄Νεκρή φύση΄΄, η συλλογή χρηστικών και αγγείων με τίτλο ΄΄Χωρίς Τροχό, η συλλογή Μαυρόασπρων Φωτογραφιών με τίτλο ΄΄βήματα στο σκοτάδι΄΄ και η συλλογή Ζωγραφικών με τίτλο ΄΄ Τοπία και Νεκρές Φύσεις΄΄.
Το Εργαστήρι πραγματοποίησε 39 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έλαβε μέρος σε 9 ομαδικές στην Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Μυτιλήνη και την Φινλανδία. Η μεγάλη αυτή προσπάθεια, δημοσιεύθηκε επανειλημμένα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στον ημερήσιο, περιοδικό τύπο και σε καταλόγους τέχνης από την σύμβουλο των καλλιτεχνικών κ. Ελένη Κάρτσακα τους καθηγητές της ΑΣΚΤ κ. Ξενή Σαχίνη και Μανώλη Μαυρομάτη και την Ιστορικό της Τέχνης κ. Κάτια Κιλεσοπούλου. Δεν είχε καμμιά υποστήριξη από κρατικό η δημοτικό φορέα, παρά μόνον την βοήθεια του συλλόγου γονέων, του συλλόγου διδασκόντων και πάνω από όλα την αγάπη των μαθητριών και μαθητών του…!

Γυμνάσιο Βασιλικών
57006 Βασιλικά Θεσσαλονίκης τηλ. 2396022568 fax 2396022935
e-mail: mail@gym-vasil.thess.sch.gr www.tomilontiseridos.blogspot.com
Γιάννης Καψιδάκης
Αγίων Θεοδώρων 23, 57500 Επανομή Θεσσαλονίκης
tηλ.-fax 23920 44934 kin. 6973 989 163
e-mail: kapsidakis@sch.gr, leokapsi@otenet.gr www.kapsidakis.blogspot.com


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP