25/3/11

«Μας αξίζουν καλύτεροι υπουργοί»

Από την κ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β΄ Θεσσαλονίκης, δεχτήκαμε «παράπονα» για την ανάρτηση του σχόλιου με τίτλο «Μας αξίζουν καλύτεροι βουλευτές» στις 23/3/11.


Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή της κ. Αμμανατίδου. Όσον αφορά τις αγορεύσεις στη βουλή της υπουργού κ. Διαμαντοπούλου και της κ. Αμμανατίδου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά της βουλής........................................................................................................................
24/03/2011
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κυρίες και κύριοι συντάκτες της εφημερίδας «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» παρακολουθώ την ειδησεογραφία που καλύπτετε ειδικά της ηλεκτρονικής σας μορφής όπου στην ταυτότητά της αναφέρεται πως «Σκοπός μας είναι η αμφίδρομη επικοινωνία με τους αναγνώστες και η δημοσιογραφική κάλυψη όλων των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή» και ομολογώ πως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Είναι γνωστό πως όταν κάποιος αρθρογραφεί ή επιλέγει να αναδημοσιεύσει άρθρα, κείμενα ή ομιλίες, κρίνει κάτω από το δικό του πρίσμα και είναι θεμιτό και καθόλα δημοκρατικό.
Όμως η επιλογή μεμονωμένων φράσεων μιας τοποθέτησης τις περισσότερες φορές οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και εντυπώσεις που μένουν στους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα, διότι οι υπόλοιποι θεωρώ έχουν ήδη διαμορφωμένη άποψη.
Ο λόγος για την ανάρτησή σας της Τετάρτης 23 Μαρτίου με τίτλο «Μας αξίζουν καλύτεροι βουλευτές» και το «Σχόλιο: Αυτή είναι η φωνή της Αριστεράς σήμερα. Μια φωνή που ψάχνει το πιο ακραίο παράδειγμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Κρίμα».
Όντως «κρίμα» διότι από το σύνολο της ομιλίας και της δευτερολογίας μου ως βουλευτή στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Παιδεία, από τα παραδείγματα που ανέφερα για τα σχολεία που καταργούνται-συγχωνεύονται «ξεχωρίσατε» και καλώς, το ιστορικό σχολείο Τσοτυλίου του Ν. Κοζάνης όπου όμως η κ. Υπουργός μιλά για ένα μαθητή της τελευταίας τάξης του Λυκείου που είναι από ένα χωριό που απέχει 36 χλμ. από το σχολείο Τσοτυλίου, μόνο και μόνο φυσικά για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν αναφέρει πόσα παιδιά είναι στο Γυμνάσιο από το ίδιο χωριό και επίσης πόσα ορεινά χωριά της επαρχίας Βοΐου εξυπηρετεί το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο θα κλείσει και θα μεταφερθούν οι μαθητές στο σχολείο της Νεάπολης 10χλμ. μακρύτερα και σε εγκαταστάσεις που δεν χωρούν όλοι οι μαθητές! Το σχόλιο που κάνει η εφημερίδα για ακραίο παράδειγμα νομίζω, για όποιον γνωρίζει τα κριτήρια καταργήσεων-συγχωνεύσεων που θέτει το ίδιο το υπουργείο, δεν υφίσταται. Οι αποστάσεις των 10χλμ που θέτει το υπουργείο Παιδείας δεν είναι από σχολείο σε σχολείο αλλά από την κατοικία του μαθητή μέχρι το «νέο σχολείο». Άρα από μόνο του το συγκεκριμένο παράδειγμα θέτει την ακραία μνημονιακή πολιτική του ΥΠΔΒΜΘ και της κυβέρνησης. Αν είχατε αναρτήσει όλη την ομιλία μου τότε νομίζω πως αυτομάτως ο τίτλος θα έπρεπε να αναμορφωθεί ως εξής «Μας αξίζουν καλύτεροι υπουργοί» διότι στη δευτερολογία μου που αναφέρομαι σε σχολεία του Δήμου Λαγκαδά και ειδικά στο Γυμνάσιο Ξυλούπολης που έχει νέες εγκαταστάσεις αλλά και «κλειστό κολυμβητήριο» που θα ζήλευε όχι μόνο κάθε σχολείο αλλά κάθε μικρή επαρχιακή πόλη και εντούτοις μπαίνει λουκέτο για να διανύουν οι μαθητές καθημερινά 80χλμ η κυρία υπουργός ούτε το σχολίασε εκείνη την ώρα ούτε αναφέρθηκε στην δευτερολογία της αργότερα!
Θεωρώντας πως ο τίτλος και τα σχόλια δεν ήταν από κακή πρόθεση αλλά από παρανόηση θα σας παρακαλούσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια αναρτώντας την παρούσα επιστολή και αν υπάρχει χώρος και την επίμαχη τοποθέτησή μου στη βουλή, ώστε πρώτον οι αναγνώστες σας να είναι αυτοί που θα κρίνουν και θα βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα και δεύτερον να αποκατασταθεί και η αξιοπιστία της εφημερίδας τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν ή έτυχε να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη συζήτηση και δυσανασχέτησαν με την δημοσίευση του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ».
Με εκτίμηση
ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
...................................................................................................................
ΣΣ. 1) Εκτός από το «Μας αξίζουν καλύτεροι βουλευτές» συμφωνούμε με την διαπίστωση της κ. Αμμανατίδου «Μας αξίζουν καλύτεροι υπουργοί».
2) Στην παρατηρησή σας «... να αποκατασταθεί και η αξιοπιστία της εφημερίδας...» αυτό συμβαίνει καθημερινά με την δεκατετράχρονη αγωνιστική παρουσία της.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP